REPREZENTACIJA REPUBLIKE SRPSKE NA SPORTSKIM IGRAMA BRIKS-A: Dodik - Velika Britanija ima više reprezentacija, zašto ne bismo mogli i mi

Novosti online

29. 02. 2024. u 08:52

AKO Republika Srpska bude u mogućnosti, ona će bez oklevanja tražiti da bude u statusu BRIKS-a, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НА СПОРТСКИМ ИГРАМА БРИКС-А: Додик - Велика Британија има више репрезентација, зашто не бисмо могли и ми

Foto: Srna

On je, gostujući u emisiji Telering na RTRS-u, najavio da će reprezentacija Srpske ići na sportske igre BRIKS-a u Kazanju.

- Pripremamo naše selekcije koje će učestvovati na tim igrama. To su igre koje su se odvijale i do sada, ideja je da učestvuje BRIKS. Mi smo dobili pozivnicu. Tu nema ništa protiv BiH, Velika Britanija ima nekoliko reprezentacija, zašto ne bismo mogli i mi, naveo je Dodik.

Dodik je govorio i o važnosti kontinuiteta razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

- I te kako je važno to za Republiku Srpsku, da se spozna njena pozicija, da se pridobije solidarnost za otvorena pitanja, koja mogu da pomognu da se na ekonomskom planu dogovore ekonomski projekti, kao što je bila potreba izgradnje gasovoda od Bijeljine do Banjaluke, gde nismo našom krivicom zaustavljeni na tom polju, sprečili su nas Sarajevo i Bošnjaci, naveo je Dodik.

Da smo, kazao je, to učinili od onda kada smo tražili, Banjaluka bi bila gasni centar. 

- Imali bismo jeftin gas, išli smo na to da dogovorimo stabilnu cenu. Nas su sprečili, napravili nam ozbiljnu ekonomsku štetu. Grejanje u Beogradu je jeftinije nego u Banjaluci, jer se greju na gas, naveo je Dodik.

Istakao je da je Federacija BiH neprijateljski nastrojena prema Rusiji.

- Zbog našeg stava im nije povećana cena gasa. Da smo mi imali dovoljne količine gasa, mogli smo da izgradimo dve gasne komore, cenu koja je niža, jer neko u Sarajevu smatra da Srbima to ne treba, kazao je Dodik.

Istakao je da je Putin jedan od najvažnijih ljudi sveta.

- Razgovorali smo o položaju Srpske i odnosima na Balkanu, ali i o problemima Ukrajine, Evropskoj uniji, ali i Americi. Ovo je bio jedan od razgovora na najvišem strateškom nivou, nema u sebi nikakvu poruku koja bi trebala da ugrozi situaciju. Jedna mala republika sa milion i po stanovnika, okružena NATO-om, EU, mala republika koja nema stolicu u UN, mala Republika po obimu svojih politika, jer to je jedna ulica u Moskvi ako ne i manja, uspela je da se probije na scenu i da razgovara sa ljudima, naveo je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!