PROGLAŠENI KRIVIMA ZA UNIŠTAVANJE SPOMEN-PLOČE U ČAST GENERALA MLADIĆA: Osnovi sud Sokolac presudio

S. MIŠLjENOVIĆ

21. 02. 2024. u 11:54

OSNOVNI sud na Sokocu doneo je presudu kojom su Elvis Gurda i Esad Jašarević proglašeni krivim za oštećenje spomen-ploče na Vracama, koja je postavljena u čast generala Ratka Mladića, te moraju platiti 6.000 KM, od čega 5.000 KM Boračkoj organizaciji Istočno Novo Sarajevo. Gurda i Jašarević na ovu presudu nemaju pravo žalbe.

ПРОГЛАШЕНИ КРИВИМА ЗА УНИШТАВАЊЕ СПОМЕН-ПЛОЧЕ У ЧАСТ ГЕНЕРАЛА МЛАДИЋА: Основи суд Соколац пресудио

Foto M. Regoje

Spomen-ploča na zidovima spomen-parka Vraca oštećena je 8. januara 2022. godine. Ploču je na ulazu u Istočno Sarajevo postavila Boračka organizacija Istočno Novo Sarajevo.

Presudom suda na Sokocu, kojom su Esad Jašarević i Elvis Gurda proglašeni krivim za oštećenje spomen-ploče na Vracama, pravda je zadovoljena, ocenio je predsednik opštinske Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Dragiša Tuševljak i izrazio uverenje da se ovakvi incidenti više neće ponavljati.

- Video-nadzor je pojačan, a mi iz Boračke oganizacije imamo organizovane borce koji to čuvaju. Novac od presude, ako naplatimo, utrošićemo u spomen-obeležja i urediti ovu spomen-ploču - izjavio je Tuševljak.

Uništavana desetak puta

SPOMEN-PLOČA u čast generala Ratka Mladića, na zidu spomen-parka na Vracama oskrnavljena je više od deset puta. Lupana je čekićem i polivana bojom. Poslednji put je oštećena 29. avgusta prošle godine. Nakon svakog oštećenja isti dan se postaljala nova ploča.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je da je presudom kojom su Esad Jašarević i Elvis Gurda proglašeni krivim za oštećenje spomen-ploče na Vracama pravna država pokazala da postoji, te da će nesavesni pojedinci dobro razmisliti pre nego što urade nešto slično.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)