LJUBITELJI DVOTOČKAŠA IZ SRPSKE NA ZIMSKIM PRIPREMAMA: Trebinje postaje regionalni centar biciklizma

D.Curać

27. 02. 2024. u 06:25

NAJBOLjI biciklisti Srpske nalaze se u Trebinju na pripremama, a u Biciklističkom savezu RS ne kriju svoj plan da ovaj grad u budućnosti postane regionalni centar kada je u pitanju ovaj sport.

ЉУБИТЕЉИ ДВОТОЧКАША ИЗ СРПСКЕ НА ЗИМСКИМ ПРИПРЕМАМА: Требиње постаје регионални центар бициклизма

foto BS RS

Kako navode u BS RS, uslove koje ima najjužniji grad Srpske, sa 300 sunčanih dana u godini, prelepe i uređene staze, prednost su u odnosu na brojna druga mesta u okruženju.

- Cilj nam je da u narednim godinama biciklisti iz zemalja regiona dolaze u Trebinje na pripreme, čime bi se predstavile lepote Trebinja, a naravno i Srpske. Svake godine boravimo tu sa našim biciklistima jer imamo odlične uslove za rad, a i građani su dobri domaćini što je svakako važno. Pored treninga, bavimo se i edukacijom, insistiramo da se takmičari upoznaju sa istorijom tog kraja, važno je da znaju sve o Srpskoj, ali i istoriji celog regiona - kaže Vladimir Kuvalja, predsednik Biciklističkog saveza RS.

Kuvalja ističe da u Trebinju postoje odlični uslovi i za ostale sportiste.

- Najjužniji grad Srpske je u svako smislu pravi biser. Ima veliki potencijal za razvoj, već je postao poznata turistička destinacija, tako da sam siguran da sportisti ovde u isto vreme uživaju dok naporno rade - dodao je Kuvalja.

Treninzi

PRIPREME u Trebinju za najbolje bicikliste obezbedio je Biciklistički savez RS. U tom gradu 15 takmičara boraviće devet dana, a planirano je da u tom periodu odrade izuzetno teške treninge kako bi spremno dočekali predstojeća takmičenja.

A da biciklisti zaista uživaju na priprema potvrdio je i Đorđe Kupusović, prvak Republike Srpske.

- Pre svega, želim da se zahvalim Biciklističkom savezu na mogućnosti da imamo odlične pripreme za predstojeću sezonu što nam mnogo znači. Atmosfera u kampu je odlična, kao i uslovi za rad, a Trebinjci su se pokazali kao dobri domaćini - rekao je Kupusović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!