NAJVIŠE MEDICINARA: Novih 20 stipednija u opštini Lopare

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

06. 02. 2024. u 18:05

OPŠTINA Lopare podelila je 20 novih stipendija za studente iz tog dela Republike Srpske, među kojima je najviše budućih medicinara.

НАЈВИШЕ МЕДИЦИНАРА: Нових 20 стипеднија у општини Лопаре

Foto:V.Mitrić

Dr Rado Savić kaže da lokalna vlast, na ovaj način, pokazuju i volju, i spremnost i žarku želju da podrži studente iz zavičaja. Opština Lopare ranije stipendirala je i srednjoškolce, a za sve učenike osnovnih škola su obezbeđeni besplatni udžbenici.

- Ono što smo mi učinili još to je da svi studenti sa našeg područja mogu najmanje dobiti i pripravnički staž u institucijama lokalne zajednice - priča dr Savić.

Stipendija je svakako motivacija za dalje učenje, i s obzirom da sam korisnik studentskog doma, značiće mi u finansiranju doma, kao i za lični budžet i neke druge potrebe - kažeMarina Popović iz Tobuta, student farmacije na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu.

Cvijan Simikić, student Pravoslavnog fakulteta u Beogradu se zahvalio opštini Lopare i istakao da će mu stipendija olakšati plaćanje obaveza u studentskom domu i menzi.

Mesečna stipendije je 100 KM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)