KARAVAN MIMOZE TRADICIONALNO POSETIO TREBINJE: Žuti cvet i veselo društvo obradovali Trebinjce

D.Curać

05. 02. 2024. u 10:25

KARAVAN mimoze iz Herceg Novog sa mažoretkinjama i gradskom muzikom obilazi region, a ni ove godine veselo društvo iz Crne Gore nije zaobišlo Trebinje, kako bi komšije pozvali na 55. "Praznik mimoze".

КАРАВАН МИМОЗЕ ТРАДИЦИОНАЛНО ПОСЕТИО ТРЕБИЊЕ: Жути цвет и весело друштво обрадовали Требињце

D. Curać

Nakon nastupa vokalne grupe "Lira" na platou ispred hotela "Leotar", defile karavana sa uličnom gradskom muzikom, ansamblom mažoretkinja i trombonjerima, uz deljenje grančica mimoze okupljenim građanima, krenuo je preko Kamenog mosta i Dučićeve ulice do platoa ispred Kulturnog centra Trebinje, gde je održan prigodan program.

- Želimo da prenesemo širom regiona toplu mediteransku atmosferu, a u Trebinju se osećamo kao u svom gradu. Pred nama je 55. "Praznik mimoze" na kojem očekujemo veliki broj gostiju, pripremljen je bogat program i znamo da i Trebinjci taj praznik sa radošću posećuju - rekao je Pavle Đurović, član Gradske muzike Herceg Novi.

Zaštitni znak ovog praznika su svakako mažoretkinje, koje ne kriju da sa velikim ponosom i ljubavlju svake godine učestvuju u promociji svog grada.

- Ponekad jeste teško i naporno, potrebno je i veliko odricanje, ali kada se nešto radi sa ljubavlju, onda to nije obaveza, već uživanje. Mažoretkinje i jesu simbol, kako Praznika mimoze - tako i Herceg Novog, ali su naše mažoretke i najstarije u jugoistočnoj Evrope i kao takve su, uz grane mimoze, ujedno i najlepši buket prepoznatljiv gde god da krenu - rekla je Valentina Kulinović, predsednica Mažoretkinja i gradske muzike Herceg Novi.

Otvaranje 15. februara

OTVARANjE "Praznika mimoze" je 15. februara, a organizatori manifestacije - Opština Herceg Novi, Turistička organizacija iz ovog mesta i Javna ustanova kulture "Herceg fest" do 3. marta najavili su više od 70 muzičkih, zabavnih, kulturnih, gastro, dečijih i sportskih programa.

Šarenom karavanu iz Herceg Novog obradovali su se brojni Trebinjci svih generacija.

- Svake godine naše komšije ulepšaju nam ove zimske dane. Evo, i ovaj put poklopilo se lepo vreme, tako da smo imali osećaj da smo upravo u Herceg Novom. Porodično često odlazimo u taj grad, a tako će biti i za nekoliko dana kada počne "Praznik mimoze" - rekla nam je Nataša iz Trebinja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije