“PRAZNIČNA ČAROLIJA”: U Ugljeviku uz poklone i karneval počeli sa obeležavanjem praznika

V. MITRIĆ

29. 12. 2023. u 16:23

POVODOM predstojećih praznika u Ugljeviku je, na gradskom trgu, održana novogodišnja zabava Karneval “Praznična čarolija”.

“ПРАЗНИЧНА ЧАРОЛИЈА”: У Угљевику уз поклоне и карневал почели са обележавањем празника

foto v mitrić

Manifestacija je počela defileom gradskim ulicama, a mališani iz ugljevičkih vrtića i škola plesali su, pevali, igrali i u predstavi. Dodeljeni su i novogodišnji paketići svim mališanima ove podmajevičke opštine, uzrasta do deset  godina, koje je finansirala opština Ugljevik.

Prisutnima se obratio i  Vasilije Perić, načelnik opštine Ugljevik, koji je svima poželeo  srećnu Novu godinu uz želju da budu zdravi i bezbrižni.

- Kao i uvek potrudili smo se da obradujemo naše najmlađe sugrađane povodom novogodišnjih i božićnih praznika, a to činimo i  činićemo tokom čitave godine jer mlada pokolenja su naša najveća briga i  pažnja - rekao je na današnjoj svetkovini Perić.

U narednoj godini, Perić je najavio dodelu besplatnih udžbenika svim ugljevičkim osnovcima kao i subvencije za prevoz svih učenika, te subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima i igraonicama.

- Ovo je jedan od vidova podrške pronatalitetnoj politici, pored podrške rađanju novorođenčadi. Cena celodnevnog boravka dece u vrtiću je 95 KM na mesečnom nivou i to je najpovoljnije u Srpskoj - rekao je načelnik opštine.

Prazničnu čaroliju” organizovala je Škola sporta “Mali šampioni”, a generalni pokrovitelj ove manifestacije je opština Ugljevik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)