AKCIJA DEMINERA REPUBLIČKE CIVILNE ZAŠTITE U TREBINJU: Iz Trebišnjice izvađene zolja, bombe i granate

D.Curać

28. 11. 2023. u 08:16

DEMINERI iz Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske odazvali su se pozivu grada Trebinja i iz reke Trebišnjice, ispod Železničkog mosta, izvadili zolju, ručne bombe i granatu.

АКЦИЈА ДЕМИНЕРА РЕПУБЛИЧКЕ ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ У ТРЕБИЊУ: Из Требишњице извађене зоља, бомбе и гранате

D. Curać

- Sve je završeno kako treba, a ova ubojita sredstva idu na uništavanje. Ovakve stvari su jako opasne, posebno za decu koja se kupaju u reci, za ribare dok pecaju i ne daj Bože može doći do pogibija. Naše reke širom Srpske i BiH nisu mesta gde se odlažu ovakve stvari, već bih zamolio sve građane da ih predaju nadležnim organima - rekao je Boris Trninić, direktor Republičke uprave civilne, koji je ovom prilkom pohvalio timove koji su učestvavali u akciji.

Apel građanima uputio je i Nenad Ikonić, supervizor za podno deminiranje iz Republičke uprave civilne zaštite.

- Ovo su najteže i najzahtevnije ronilačke intervencije. Moramo se pridržavati visokih standarda bezbednosti i pošto je Trebišnjica celim svojim tokom kupalište, apelujemo na sve građane da ne bacaju u reku ovakva sredstva, koja su veoma opasna - istakao je Ikonić.

Ono što je posebno zabrinjavajuće je to što se upravo sa Železničkog mosta konstanto bacaju eksplozivne naprave u reku Trebišnjicu. Prema rečima Miša Pamučine, deminera JU "Ekologija i bezbednost" Trebinje, u poslednjih nekoliko godina imali su čak sedam sličnih intervencija.

Apel građanima

U USTANOVI "Ekologija i bezbednost" istakli su da imaju veliki problem sa građanima koji eksplozivna sredstva bacaju u reku i ostavljaju pored puta. Zato su apelovali da ovakve naprave koje poseduju donesu u Civilnu zaštitu i tako spreče neželjene posledice do kojih može doći.

- Mi smo ranije sami uklanjali eksplozivne naprave koje su bile blizu obale, ali ovaj put eksplozivna sredstva bila su u dubini i morali smo pozvati A tim - rekao je Pamučina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)