PRETI IM DOŽIVOTNI ZATVOR: Detalji optužnice za ubistvo Mihajla Stupara Šmita u Prijedoru

S. MIŠLjENOVIĆ

28. 09. 2023. u 11:00

OKRUŽNI sud u Prijedoru potvrdio je optužnicu protiv Marka Momića zbog teškog ubistva Mihajla Stupara zvanog Šmit.

ПРЕТИ ИМ ДОЖИВОТНИ ЗАТВОР: Детаљи оптужнице за убиство Михајла Ступара Шмита у Приједору

Foto: PU Prijedor

Na optužnici su još i Bojan Savanović i Gojko Šobot, koji se terete da su bili Momićevi pomagači u izvršenju teškog krivičnog dela. Ukoliko budu osuđeni, Prijedorčanima preti doživotni zatvor.

Momića optužnica tereti da je početkom marta 2021. godine prvo stupio u kontakt sa Savanovićem kako bi mu ovaj obezbedio ilegalan prelazak u Srbiju, nakon ubistva Šmita. Istovremeno, Momić je 9. marta 2021. od M. P. posudio "dačiju logan" kojom se dan kasnije, u večernjim časovima, dovezao na sastanak sa žrtvom na obalu reke Sane, u prijedorskom naselju Raškovac.

Sastanak, kako je navedeno u optužnici, dogovoren je u blizini bivšeg objekta za otkup kože.

- U nameri ubistva Stupara, upotrebom fizičke snage i drvene palice, i upotrebom vozila "dačija logan", Momić je naneo više povreda Stuparu, više puta ga je svirepo udarao po telu i glavi drvenom palicom, rukama i nogama, i nagazio vozilom po grudima dok se Stupar nalazio u ležećem položaju na zemlji - navedeno je u optužnici.

Uhapšen u Srbiji

MARKO Momić koji se tereti za teško ubistvo uhapšen je u Srbiji i izručen u aprilu ove godine pravosudnim organima Srpske.

Stupar je zadobio višestruke povrede glave i vitalnih organa. U optužnici se preciziraju sve povrede, pa se tako navodi da je Stupar zadobio povrede na čeonom i potiljačnom delu glave, strugotine na prednjoj strani grudnog koša sa podlivom koji pokriva veliki deo desne strane grudnog koša i stomaka, rane na šakama i prstima, oderotina na donjim ekstremitetima, vratni deo kičmenog stuba prelomljen u visini između 5. i 6. pršljena...

Stupar je, kako se dodaje, iako teško povređen, bio živ i trpeo je velike bolove, usled kojih je ubrzo nastupila smrt.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)