HODŽIĆ OSUMNJIČEN ZA UBISTVO SENADA KALTAKA U PRIJEDORU Poznanika izbo nožem i telo odvukao na njivu!

S. MIŠLjENOVIĆ

03. 05. 2023. u 07:00

OKRUŽNIi sud u Prijedoru potvrdio je optužnicu protiv Adina Hodžića (23) zbog ubistva poznanika Senada Kaltaka (66), koji je izboden nožem u prijedorskom naselju Hambarine.

ХОЏИЋ ОСУМЊИЧЕН ЗА УБИСТВО СЕНАДА КАЛТАКА У ПРИЈЕДОРУ Познаника избо ножем и тело одвукао на њиву!

Mesto ubistva, porodična kuća Kaltaka, Foto Prijedordanas.com

Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru Hodžića tereti za ubistvo, za koje je zakonom zaprećena kazna od najmanje pet godina zatvora.

- Optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Duško Miloica, čime je osumnjičeni dobio status optuženog - saopštio je Okružni sud.

Zločin se dogodio 28. januara ove godine u Kaltakovoj kući u naselju Hambarine. Telo žrtve je pronađeno satima kasnije na livadi, stotinak metara dalje od kuće. Policija je u kući zatekla krvave tragove, odeću natopljenu krvlju, ali i tragove koji ukazuju da je telo odvučeno na livadu, verovatno u pokušaju da se zločin prikrije.

Žrtva je bila gola do pasa i sumnja se da mu je odeća spala tokom vučenja. Prvi rezultati istrage ukazivali su da su žrtva i optuženi kritične večeri zajedno pili alkohol, te da je došlo do svađe i fizičkog obračuna koji je okončan ubistvom. Obdukcijom je utvrđeno da su Senadu naneta tri uboda nožem, a preminuo je usled iskrvarenja.

Razbojnik

INAČE, optuženi Adin Hodžić i ranije je dolazio u sukob sa zakonom. U decembru 2021. uhapšen je zbog sumnje da je uz pretnju pištoljem opljačkao taksistu Dragoljuba K. od koga je ukrao 110 maraka. Napad je okvalifikovan kao razbojništvo, a za to delo je zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora.

Policija je zbog ubistva Senada Kaltaka, uhapsila Adina Hodžića (23), a koji je dok je policija tražila telo ubijenog Senada, učestvovao u potrazi i glumio zabrinutost i tvrdio da ne zna šta se desilo Senadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)