"KOLO VODE" JOKIĆEVA I DROBNJAK: Dodeljena priznanja najboljim sportistima grada Zvornika

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

26. 01. 2023. u 21:29

KIK bokser Nikola Drobnjak i tekvondoistkinja Marija Jokić najbolji su sportista i sportistkinja grada Zvornika u godini iza nas, dok je najbolji klub Džudo i sambo klub „Sokolovi“.

КОЛО ВОДЕ ЈОКИЋЕВА И ДРОБЊАК: Додељена признања најбољим спортистима града Зворника

Foto:V.Mitrić

Laureatima je priznanja, na 25. izboru za sportistu godine grada na Drini, uručio Bojan Ivanović, zamenik gradonačelnika, uz čestitke i želje za nove uspehe.

Drobnjak je rekao da mu je "ova vrsta podrške možda jedna od najbitnijih i podstrek da ide dalje, da predstavlja sebe, svoj klub, grad i svoju državu“.Jokićeva je naglasila da je minula godina bila jako uspešna za nju, a da je čin prijema nagrade zapravo "kruna prethodne godine“.

Drobnjak je član Kluba borilačkih sportova "056" iz Zvornika i osam godina stalni reprezentativac BiH, osvajač brojnih turnira u zemlji i inostranstvu. U 2021. godini je na Svetskom prvenstvu osvojio srebrnu medalju. U junu prošle godine postao je profesionalni prvak Evrope u meču koji je održan u Zvorniku, a na amaterskom Evropskom prvenstvu osvojio je bronzanu medalju. Drobnjak na VAKO-Svetskoj rang listi zauzima visoko treće mjesto u konkurenciji od 200 takmičara u kategoriji do 81 kilograma. Na Evropskom prvenstvu bio je prvi nosilac.

Marija Jokić tekvondoom se bavi od osme godine i nosilac je Crnog pojasa prvi dan. Član je Tekvondo kluba Zvornik devet godina i juniorske Tekvondo reprezentacije BiH. Već pet godina je član  kadetske Reprezentaciju BiH. U prošloj godini, između ostalog, osvojila je na Svetskom juniorskom prvenstvu peto mesto, na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore peto mesto, na Balkanskom prvenstvu za juniorke prvo mesto, a zlatom se okitila i na Sofija openu za juniorke, na Državnom prvenstvu BiH, KUP-u BiH, prvenstvu Republike Srpske, Srbija openu. Marija je proglašena najboljom juniorkom BiH u izboru Olimpijskog komiteta. Na evropskoj juniorskoj rang listi zauzima 5. mesto, a na rang lista BiH 1. mesto.

Nagradu za životno delo dobio je Dragan Milošević, a u kategoriji sportski ambasador Mirko Ždralo i Sara Ćirković (boks) i Milica Dragičević (košarka).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!