NALOŽEN BADNJAK U UGLJEVIKU: Svečano u hramu Svete Petke Paraskeve (FOTO)

V.Mitrić

06. 01. 2022. u 21:48

NAKON večernjeg bogosluženja, protojerej-stavrofor Mićo Pajakanović, protojerej-stavrofor Milan Topić i đakon Nemanja Marković osveštali su badnjak u prisustvu mnogobrojnih vernika i stanovnika ove podmajevičke opštine ali i onih iz dijaspore.

НАЛОЖЕН БАДЊАК У УГЉЕВИКУ: Свечано у храму Свете Петке Параскеве (ФОТО)

Foto: V.M.

Pajkanović je svim pravoslavnim vernicima Srpske pravoslavne crkve najradosniji praznik Bogomladenca Hrista čestitao sa radosnim pozdravom - "Mir Božiji, Hristos se rodi!".

Badnjak je naložio načelnik Ugljevika Vasilije Perić zajedno sa dečakom Budimirom Simikićem i predsednikom Crkvenog odbora Goranom Jovičićem.

Perić je sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve, građanima pravoslavne veroispovjesti, svim verujućim ljudima čestitao najradosniji hrišćanski praznik Božić.

- Naša tradicija, običaji i vera pravoslavna su održali srpski narod na ovim prostorima. Neka je sretno Badnje veče i dan Hristovog rođenja - poručio je Perić sa tradicionalnim pozdravom "Mir Božiji, Hristos se rodi"!

Perić je poželio da u svim ugljevičkim domovima bude samo dobro zdravlje, mir, ljubav, radost i napredak.

Svi prisutni su mogli da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu koju je priredio Orkestar harmonika Osnovne škole "Aleksa Šantić" iz Ugljevika, besplatnom kuvanom vinu, ali i u vatrometu koji je priređen nakon paljenja badnjaka.

BONUS VIDEO - Božićna čestitka vernicima sa Kule Beograd novog simbola prestonice

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024