KROASAN SA DŽEMOM: Mirisom vraća u dane detinjstva

V.N.

23. 12. 2025. u 10:32

SAVRŠENO idu uz čaj ili kafu.

КРОАСАН СА ЏЕМОМ: Мирисом враћа у дане детињства

Foto: Printskrin Jutjub/ Domaći Recepti

Potrebno je:

  • 600 g brašna
  • 25 g kvasca
  • 1, 5 dl mleka
  • 1, 5 dl vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 žumance
  • 1 dl ulja


Za mazanje

200 g margarina

Za premaz:

1 belance 

Za punjenje:

džem po želji

 

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac, šećer, kašiku brašna, mlako mleko pai ostavite 15 minuta da se aktivira. Dodajte žumanca, ulje, so, hladnu vodu i brašno, pa zamesite fino glatko testo i odmah ga podelite na 4 dela. Oblikujte u pravougonik pa na svaki deo narendajte margarin i svaki uvijte u rolat. Zatim pokrijte i ostavite tako pola sata da odstoje. Prvi deo uzmite i podelite na 5 delova pa svaki razvaljajte oklagijom i preko njega narendajte margarin, sem na peti deo.Ređajte jedan preko drugog, pa tako naređane opet oklagijom rastanjite i izrežite na trouglove. Na svaki trougao nanesite kašičicu džema, urolajte i stavite u pleh obložen pek papirom. Ponovite postupak i za preostala 3 rolata. Pustite kroasane 20 minuta da odstoje. Premažite onda umućenim belancetom. Pecite kroasane oko 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DR NOVOSTI u klinici gde se neguje stručnost, poverenje i humani pristup pacijentima