POSNE KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA: Ukusne posne kuglice se brzo i jednostavno pripremaju i savršene su za svaku priliku
Zadovoljstvo kakvo morate da probate, kuglice od kikiriki putera i čokolade.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Mleveni posni keks 200 g
- Posna čokolada 200 g
- Kokosovo mleko ili drugo posno mleko po izboru 200 ml
Priprema:
Naseckajte čokoladu na male komade i stavite je u posudu otpornu na toplotu. Zagrejte kokosovo mleko do ključanja, a zatim prelijte preko seckane čokolade. Mešajte dok se čokolada potpuno ne istopi i smesa ne postane glatka. Dodajte mleveni keks u smesu od čokolade i mleka, te dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Stavite smesu u frižider na 30 minuta da se stegne kako bi kuglice bile lakše za oblikovanje. Kada je smesa spremna, vlažnim rukama oblikujte kuglice po željenoj veličini. Čokoladne kuglice možete poslužiti odmah ili ih dodatno valjati u kokos, kakao ili mlevene orahe po želji.
(superrecepti)
Preporučujemo
SLATKE SUSAM KUGLICE: Ovakav recept još niste probali
03. 03. 2025. u 16:00Jovana Vasić
TIRAMISU KUGLICE: Italijanska poslastica na drugačiji način
13. 02. 2025. u 15:00Jovana Vasić
SAVRŠENA POSLASTICA: Kuglice od suvog voća i kikirikija prelivene čokoladom
09. 02. 2025. u 11:00
FICO ZAGRMEO: Ono što Brisel radi Srbiji nema nikakve veze sa zdravim razumom!
PREMIJER Slovačke Robert Fico izjavio je danas da će na samitu EU - Zapadni Balkan govoriti u korist Srbije, kao i da ono što EU radi Srbiji nema veze sa zdravim razumom i da je kažnjavaju zbog njenih suverenih stavova.
17. 12. 2025. u 15:34
"SRBE SU RASTRGLI, RASTRGLI SU JEDAN NAROD" Putin žestoko udario po Evropi: Tamo nema civilizacije, samo degradacije!
ISPOSTAVILO se da na Zapadu nema nikakve civilizacije, već samo kontinuirana degradacija, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na proširenom kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije.
17. 12. 2025. u 13:13
MIMU ZAUSTAVILA POLICIJA: Iznenadilo ih je ono što su zatekli u kolima
NAKON što ih je zaustavila policija, prizor u kolima ih je iznenadio...
17. 12. 2025. u 10:09
Komentari (0)