VOĆNE DAME: Jedan od najlepših posnih sitnih kolača, jednostavno se pravi, a ukus je fantazija
Recept za savršen posni kolač.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Suve smokve 150 g
- Suve šljive 150 g
- Suve kajsije 150 g
- Suvo grožđe 150 g
- Orasi 150 g
- Šećer u prahu 150 g
- Voda 50 ml
Priprema:
Suvo voće i orahe sameljite na mašini za meso na rešetki prečnika 4 mm, nikako u blenderu. Šećer prelijte vodom samo da ogrezne i ušpinujte kao za slatko. Sirupom prelijte samleveno voće i sve sjedinite. Odvajajte pomalo smese i oblikujte kuglice. Od nje možete na isti način da pravite salame i da ih uvaljate i u kristal-šećer. Kolačići mogu malo duže da stoje, pa su pogodni ukoliko želite da ih pravite ranije.
(super recepti)
Preporučujemo

DOMAĆE OBLANDE SA GRIZOM: Brzo se pripremaju, još brže pojedu
30. 11. 2024. u 13:00

KOLAČ MAČIJE OČI: Jedan od najukusnijih kolača sa bananom (VIDEO)
28. 11. 2024. u 13:00

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

BLOKIRAO PROMETNU ULICU: Kad su videli ko je za volanom, niko nije smeo ni da priđe! (VIDEO)
NEODGOVORNI vozač "honde" blokirao je nedavno ulicu ispred mumbajskog tržnog centra Lokhandvala, međutim kada su ostali vozači prišli da ga pitaju ga kako se to ponaša i zatraže od njega da skloni vozilo, usledio je pravi šok.
31. 07. 2025. u 17:34
Komentari (0)