TORTA OD ŠARGAREPE: Narandžasta poslastica za svaku priliku
Za svega par minuta torta od šargarepe.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Mere za tortu prečnika 18 cm
- rendana šargarepa 2,5 šolje
- orasi 1 šolja
- urme 1 šolja
- kokosovo brašno 1/2 šolje
- cimet 3/4 kašičice
- muskatni orah 1/2 kašičice
- Za fil:
- indijski orah 1 šolja
- voda 1/4 šolje
- sirup od agave 3 kašike
- sok od limuna 1/2
- kokosovo ulje 1/3 šoljice
Priprema:
Sve sastojke za koru stavite u secka, dobro ih usitnite, pa ih preručite u kalup za tortu i dobro utisnite. Sastojke za fil ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete gust fil. Nafilujte koru, pa tortu ostavite u zamrzivaču nekoliko sati da se stegne. Pre služenja pospite cimetom.
(super recepti)
Preporučujemo

NjENO VISOČANSTVO TORTA BELA KRALjICA: Najlepša poslastica na svetu
22. 03. 2024. u 10:36

ŠLAG TORTA: Brza i ukusna torta bez pečenja, gotova za 20 minuta
06. 03. 2024. u 15:00

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

BLOKIRAO PROMETNU ULICU: Kad su videli ko je za volanom, niko nije smeo ni da priđe! (VIDEO)
NEODGOVORNI vozač "honde" blokirao je nedavno ulicu ispred mumbajskog tržnog centra Lokhandvala, međutim kada su ostali vozači prišli da ga pitaju ga kako se to ponaša i zatraže od njega da skloni vozilo, usledio je pravi šok.
31. 07. 2025. u 17:34
Komentari (0)