SPOLJA HRSKAVI, A IZNUTRA NESTVARNO MEKANI: Ćurosi - Napravite sami preukusnu špansku poslasticu
Ćurosi su odličan desert posle svakog jela. Slatki, spolja hrskavi, a iznutra nestvarno mekani. Recept za ćurose je vrlo jednostavan i svako ga može ispratiti, zato - uživajte u pripremi.

Foto: Jutjub/Printskrin/Bibich World
Sastojci:
- 3 jajeta
- 200 g brašna
- malo cimeta
- 80 g putera
- do 100 g mlevenog keksa
- šećer
- krem ili marmelada kao dodatak
Priprema:
Puter otopite, pa postepeno dodajte brašno i mešajte.
Dodajte mleveni keks, razbijte jaja i rukom umešajte tako da dobijete gustu mešavinu. Radi balansa, dodajte malo soli i umešajte.
Ćurosi imaju onaj dobro poznati oblik, koji se postiže rebrastim špricem za kolače. Ubacite smesu i sami odlučite koju dužinu želite.
U tanjirić sipajte šećer i pomešajte ga sa malo cimeta.
Pržite ih kao i uštipke u dubokoj šerpi, sa više ulja i na blažoj vatri.
Dovoljno pržite, do oko jednog minuta.
Uvaljajte ih u pripremljenu mešavinu šećera i cimeta i poslužite sa kremom ili marmeladom.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POHOVANE BANANE: Najbolji recept za poslasticu očaravajućeg ukusa
26. 06. 2024. u 19:00

JOGURT SA KAJSIJAMA: Preliva se sirupom, a toliko je sočan da ćete tražiti repete
05. 06. 2024. u 17:00

ZAPEČENE PALAČINKE SA ORASIMA I MLEKOM: Slatki ukus detinjstva
04. 06. 2024. u 15:12

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)