BELI ANĐEO TORTA SA JAGODAMA: Između 2 fila osvežavajuće voće - pravi letnji slatkiš
Beli anđeo torta je izuzetno laka za pripremu, jer sve što treba da uradite jeste da gotove rozen kore premažete prvo filom od vanile, a onda i umućenom slatkom pavlakom.

Foto: Shutterstock
U originalu između se posipa mleveni lešnik, leti volimo da jedemo voćne i laganije torte,pa je naš predlog da čuvenu tortu napravite sa jagodama.
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
- 1,5 l mleka
- 5 pudinga od vanile
- 100 g bele čokolade
- 1 margarin
- 50 g šećera u prahu
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g jagoda
- 200 ml slatke pavlake
- 3 kašike džema od jagoda
- 70 g bele čokolade
- 1 kašika ulja
Priprema:
Puding pomešajte sa 200 ml mleka, pa razmutite tako da nema grudvica. Preostalo mleko sipajte u šerpu i kada se zagreje dodajte puding, a onda kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte belu čokoladu i kuvajte, uz mešanje, dok se ne otopi. Sklonite sa šporeta, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Margarin umutite sa šećerom u prahu i dodajte ohlađenom pudingu, pa sve zajedno umutite mikserom. Na kraju umutite slatku pavlaku. Koru premažite žutim filom, pa poređajte jagode isečene na kolutove, a onda premažite belim filom. Zatim ponovite sve dok ne utrošite sastojke. Poslednji red treba da bude kora, a onda celu tortu premažite umućenom slatkom pavlakom (u tankom sloju). Umutite slatku pavlaku, pa dodajte džem i lagano umešajte. Premažite celu tortu, pa istopite belu čokoladu sa uljem i prelijte po vrhu. Ostavite u frižideru da se stegne.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

GRČKA KRALjICA TORTA: Poslastica koja sa razlogom nosi prestižnu titulu
31. 05. 2024. u 20:36

GRANDISIMO TORTA: Raskošna poslastica sa 4 različita fila - za svačiji ukus
01. 06. 2024. u 15:00

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)