OMILJENI VOJVOĐANSKI KOLAČ ŽENSKA ĆUD: Vrlo jednostavno se pravi, a ukus je neverovatan

Novosti online

02. 03. 2024. u 00:09

Nosi još i zanimljive nazive damen kapric ili žensko jogunstvo. Ovaj vanvremenski klasik je prosto neodoljiv, zato obavezno morate da ga probate

ОМИЉЕНИ ВОЈВОЂАНСКИ КОЛАЧ  ЖЕНСКА ЋУД: Врло једноставно се прави, а укус је невероватан

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 1 šolja mleka
  • 12 -14 kašike šećera
  • 10 gr kvasca
  • 1 kašika masti
  • 4 žumanceta
  • 2,5 šolje brašna
  • rendana kora limuna
  • pekmez od kajsija ili malina, ribizli ili džem
  • 4 belanceta
  • 1 kašika soka od limuna

 Priprema:

Staviti kvasac da uskisne. Umutiti mast sa šećerom, žumancima i korom limuna. Ostaviti da kisne 1 sat u tepsiji. Peći na 180 stepeni oko 25 minuta. Pečeno premazati pekmezom i snegom od belanaca. Palet nožem ili kašikom napraviti talase pa staviti da se još malo zapeče – oko 5 minuta, da vrhovi postanu zlatno-braon.

(Still)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)