IDEALAN TOPLI KOLAČ ZA HLADNE DANE: Savršeno mirisne američke pitice sa jabukama
Savršeno mirisne!
Sastojci:
Potrebno je za testo:
* margarin, 125 g
* šećer, 75 g
* Jaje, 1 kom
* prašak za pecivo, 1/2 kašičice
* so, prstohvat
Fil:
* jabuke 4-5 kom
* šećer, 60 g
* voda, 100 ml
* kukuruzni skrob, 1 kašičica
Priprema:
Za fil:
- jabuke oljuštite, očistite i iseckajte na kockice. Dodajte kukuruzni skrob, šećer, cimet i vodu i krčkajte 5-6 minuta. Ostavite da se ohladi. Za testo je potrebno umesiti puter, šećer, jaje, prašak za pecivo, so i brašno i ostaviti da miruje oko 30 min. Zagrejte rernu na 180°C. Kalup za mafine nauljite, od testa odvojite jednu lopticu veličine mandarine i izmrvite sa dodatkom brašna, od ostatka testa formirajte loptice.
Istanjite rukama i stavite u kalupe za mafine,treba da pokrije ceo kalup, napunite filom a preko namrvite izmrvljeno testo. Peći oko 30 minuta, kada su pečene ostavite ih u kalup da se skroz ohlade pa tek onda vaditi. Na kraju posuti šećerom u prahu, prijatno!
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
BESPLATAN PADEL NA ČUBURCU! FONDACIJA MOZZART OTVARA JOŠ JEDAN TEREN U ČUVENOM PARKU
ČUBURSKI park od ponedeljka će biti bogatiji za još jedan sportsko-rekreativni sadržaj – padel teren!
11. 05. 2024. u 16:00
8, 11 ili 12 dana avionom na AFRIČKOM MEDITERANU već od 380 €. Otkrijte!
MESTO gde pustinjski pejzaži oživljavaju avanturistički duh, a Sredozemno more poziva na potpuno opuštanje.
13. 05. 2024. u 11:46
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)