TAKO LAKO I JEDNOSTAVNO SE PRAVI, A SAVRŠEN JE ZA SLATKI PREDAH UZ KAFU: Plazma kolač iz snova gotov za 5 minuta
JEDNOSTAVAN, a opet ukusan recept za desert, evo pravog kolača.

Foto Shutterstock
Sastojci:
* 600 gr mlevene plazme ili sličnog keksa
* 200 gr prah šećera
* 200 gr mlevenih oraha ili lešnika
* 4 jaja
* 250 gr maslaca
* 200 ml gaziranog soka od pomorandže ili obicnog
* 1-2 kesica šlaga ili slatke pavlake za dekoraciju
Priprema:
Pomešajte mlevenu plazmu, lešnike i šećer. Zatim umutite belanca, a onda im dodajte i žumanca pa izmešajte sa suvim sastojcima. Dodajte omekšan maslac, a potom i sok i sve promešajte. Umešenu smesu preručite u kalup i utapkajte je na dno. Kada se smesa stegne, preko stavite umućen šlag ili slatku pavlaku, a preko dodajte malo čokolade.
👌
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

UKUS JE EGZOTIČAN I BOGAT: Piletina sa kikirikijem, ljutom papričicom i kokosom
26. 02. 2024. u 10:37

HRSKAVE SPOLjA, IZNUTRA PUNE FILA: Pripremite pancerote iz rerne
25. 02. 2024. u 14:10

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)