OBOŽAVAĆETE JE, POSEBNO AKO STE NA DIJETI: Čokoladnu tortu bez šećera, kapi ulja i brašna

Novosti online

02. 03. 2024. u 09:00

ČOKOLADNA torta od pravi se bez šećera, ulja i bez brašna.

ОБОЖАВАЋЕТЕ ЈЕ, ПОСЕБНО АКО СТЕ НА ДИЈЕТИ: Чоколадну торту без шећера, капи уља и брашна

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 2 šolje urmi, bez koštica

* 6 kašika kakao praha
* 2 kašičice praška za pecivo
 1/4 kašičice soli
* 3 jajeta

 Za čokoladnu glazuru: 

* 3 kašike kokosovog ulja

* 6 kašika kakao praha
* 3 kašike meda

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 C. Obložite kalup za tortu papirom za pečenje.

Dodajte urme u mikser i mešajte dok se ne formira pasta. Zatim dodajte kakao i mutite mikserom dok se ne sjedine i ne formira se lopta.

Na kraju dodajte prašak za pecivo, so i jaja. Mutite mikserom ponovo dok ne postane glatko – oko 1 minut.

Prebacite testo u tepsiju i ravnomerno poravnajte vrh. Pecite 30–35 minuta – nemojte preterati. Ostavite da se ohladi u tepsiji 10 minuta, a zatim prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.

(Super recepti/Žena)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)