UKUSNA, IZDAŠNA I SOČNA: Mlečna torta za štedljive domaćice
MLEČNA torta za štedljive domaćice pravi se brzo i lako, a uz to je i jeftina. Mlečna torta nema skupe sastojke, idealna je za velike porodice.
Sastojci:
* 1 litar mleka
* 40 grama kukuruznog skroba
* 150 grama šećera (200 grama ako želite malo slađe)
* 3 srednja jaja
* 1 kašičica ekstrakta vanile
* kora od jednog malog limuna
* sok od jednog limuna
* prstohvat soli
* 70 grama putera
Za preliv:
* 1 jaje
* 2 kašike šećera
* ½ kašičice ekstrakta vanile
Recept za mlečnu trotu:
Korak 1:
Podmažite pleh
Za mlečnu tortu prvo koristeći puter, premažite dno i stranice posude za pečenje. Pospite griz iznutra i sa strane, protresite ga pa izbacite višak.
Korak 2:
Pripremite testo za tortu
Sve sastojke za tortu zajedno umutite na srednje jakoj vatri i ne prekidajte mešanje. Kada se formira gusta kremasta masa, isključite vatru. Stavite u masu 70 grama putera. Mešajte sve dok se puter ne rastopi i dobro sjedini. Prebacite krem u posudu za pečenje. Protresite pleh za pečenje i uverite se da je krem ravnomerno raspoređen.
Korak 3:
Za preliv
Sve zajedno umutiti viljuškom. Prelijte površinu torte unutar posude za pečenje i četkom rasporedite.
Korak 4:
Pecite
Stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 30-40 minuta. Nakon 15 minuta, otvorite rernu i okrenite tepsiju. Pazite da preliv ne zagori. Ostavite da odstoji nekoliko sati, a zatim servirajte sa omiljenim dodacima. Uživajte u mlečnoj torti za štedljive domaćice!
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NEOČEKIVANA IZJAVA BERBOKOVE O HARKOVSKOJ OBLASTI: Bolno priznanje nemačke ministarke
NEMAČKA ministarka spoljnih poslova Analena Berbok priznala je ozbiljne poteškoće za Oružane snage Ukrajine u Harkovskoj oblasti.
18. 05. 2024. u 12:12
ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE TRAMPA: Treći svetski rat bi mogao izbiti pre predsedničkih izbora u SAD
BIVŠI američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi za pet meseci preostalih do izbora u SAD mogao da izbije treći svetski rat zbog nesposobnosti aktuelnog američkog rukovodstva.
18. 05. 2024. u 09:45
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (0)