SAVRŠENI KLASIK ZA SVAKU PRILIKU: Rolat sa limunom, neodoljivog ukusa

Novosti online

01. 03. 2024. u 16:00

SUPER spoj najlepših ukusa!

САВРШЕНИ КЛАСИК ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Ролат са лимуном, неодољивог укуса

Foto Shutterstock

Sastojci:

* jaja, 4 kom

* šećer, 100 g
* brašno, 70 g
* gustin, 30 g
* prašak za pecivo, ½ kesice

 ZA FIL: 

* mladi sremski sir, 250 g

* limun, 1kom
* sok od limuna, 2 kašike
* slatka pavlaka, 125 ml
* šećer u prahu, 3 kašike
* ekstrakt vanile, 1 kašičica

Foto Shutterstock

Priprema:

- Za koru umutite posebno belanca sa šećerom u čvrst sneg. Postepeno dodajte žumanca i pomešane suve sastojke. Ulijte u pleh obložen pek-papirom i pecite 20 minuta na 180 stepeni. Koru malo prohladite, pa uvijte u rolat. Za fil umutite sir sa šećerom, dodajte rendanu koru, sok od limuna, a posebno umutite pavlaku i sjedinite sa prethodnim sirom.

Ohlađenu koru nafilujte i uvijte u rolat. Malo fila odvojte za dekoraciju, pa na rolat stavite traku od fila i na svaki komad kolača, kako ćete seći rolat, stavite kriščicu limuna.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!