RECEPT ZA SAVRŠEN PRAZNIČNI KOLAČ! Kuglof od čokolade

Novosti online

13. 01. 2024. u 08:00

KAKO mnoge bake kažu, mekan kao duša, kuglof od čokolade ili čokoladni kuglof! Tokom novogodišnjih praznika se tradicionalno jedu orašasti plodovi, a ako ih dodate sastojcima za kuglof, dobićete hrskavi fini biskvit, idealnu poslasticu uz šolju toplog čaja i kafe, čašu mleka ili kremaste tople čokolade.

РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕН ПРАЗНИЧНИ КОЛАЧ! Куглоф од чоколаде

Foto Shutterstock

Kako napraviti najbolji praznični kuglof? Ne morate biti vešti u kuhinji kako biste napravili ovaj ukusan kolač za koji se uvek traži parče više. Potrebno je samo da zavirite u kuhinju i prepustite se prazničnom duhu.

Potrebno:

* jaja, 5

* šećer, 250 gr
* margarin, 200 gr
* kora limuna, 1kom
* prašak za pecivo,1 kesica
* kakao prah, 2 kašike
* čokolada za kuvanje, 50 gr
* mleko,100 ml
* brašno, 600 gr
* šećer u prahu, po ukusu


Priprema:

- Najpre umitite belanca u čvrst sneg. Posebno u drugoj posudi umutite žumanca, šećer, margarin, dodajte mleko, narendanu koru od limuna, kakao, otopljenu čokoladu za kuvanje. Na kraju smesi dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. U smesu sa žumancima postepeno dodajte i umućeni sneg od belanaca. Kalup za kuglof premazati margarinom, a kolač peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta.

* * * * * * * *

Obradujte vama najbliže osobe ukusnim dezertom, koji će vas osvojiti već prvim zalogajem - sočan kuglof sa suvim voćem ili čokoladom dobiće simpatije vaših ukućana.

- Ovaj kolač je poznat po tome što evocira najlepše uspomene, vraća nas u detinjstvo i dobro poznati miris bakine kuhinje. To je kolač u čijem ukusu uživaju sve generacije i koji osvaja vaše srce!

(Super recepti/Žena)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)