RECEPT ZA SAVRŠEN PRAZNIČNI KOLAČ! Kuglof od čokolade
KAKO mnoge bake kažu, mekan kao duša, kuglof od čokolade ili čokoladni kuglof! Tokom novogodišnjih praznika se tradicionalno jedu orašasti plodovi, a ako ih dodate sastojcima za kuglof, dobićete hrskavi fini biskvit, idealnu poslasticu uz šolju toplog čaja i kafe, čašu mleka ili kremaste tople čokolade.

Foto Shutterstock
Kako napraviti najbolji praznični kuglof? Ne morate biti vešti u kuhinji kako biste napravili ovaj ukusan kolač za koji se uvek traži parče više. Potrebno je samo da zavirite u kuhinju i prepustite se prazničnom duhu.
Potrebno:
* jaja, 5
* šećer, 250 gr
* margarin, 200 gr
* kora limuna, 1kom
* prašak za pecivo,1 kesica
* kakao prah, 2 kašike
* čokolada za kuvanje, 50 gr
* mleko,100 ml
* brašno, 600 gr
* šećer u prahu, po ukusu
Priprema:
- Najpre umitite belanca u čvrst sneg. Posebno u drugoj posudi umutite žumanca, šećer, margarin, dodajte mleko, narendanu koru od limuna, kakao, otopljenu čokoladu za kuvanje. Na kraju smesi dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. U smesu sa žumancima postepeno dodajte i umućeni sneg od belanaca. Kalup za kuglof premazati margarinom, a kolač peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta.
* * * * * * * *
Obradujte vama najbliže osobe ukusnim dezertom, koji će vas osvojiti već prvim zalogajem - sočan kuglof sa suvim voćem ili čokoladom dobiće simpatije vaših ukućana.
- Ovaj kolač je poznat po tome što evocira najlepše uspomene, vraća nas u detinjstvo i dobro poznati miris bakine kuhinje. To je kolač u čijem ukusu uživaju sve generacije i koji osvaja vaše srce!
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)