NEOBIČAN KOLAČ SAVRŠENOG UKUSA: Kockice sa čoko-smokijem
FANTASTIČNOG su ukusa.

Foto Shutterstock
Potrebno:
Za smesu:
* maslac, 200 g
* šećer, 4 kašike
* med, 4 kašike
* mleveni keks, 250 g
* čoko-smoki, 100 g
Za glazuru:
* čokolada za kuvanje, 150 g
Za dekoraciju:
* čoko-smoki, 50 g
Priprema:
U šerpu usuti šećer, dodati maslac i med te staviti na ringlu. Kuvati dok ne proključa i dok se svi sastojci ne sjedine. Skloniti sa vatre, umešati mleveni keks i izmešati.
Ostaviti da se prohladi. U mlaku smesu dodati čoko-smoki i izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili. Smesu izliti u uljem podmazan pleh, poravnati i ostaviti da se ohladi.
Za glazuru:
Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice,staviti u šerpu, dodati ulje i otopiti na pari.
Čokoladnu glazuru naneti preko ohlađene smese, posuti seckanim čoko-smokijem i ostaviti da se glazura stegne. Seći na kockice, servirati i poslužiti.
(Super recepti/Žena)
Preporučujemo

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

BLOKIRAO PROMETNU ULICU: Kad su videli ko je za volanom, niko nije smeo ni da priđe! (VIDEO)
NEODGOVORNI vozač "honde" blokirao je nedavno ulicu ispred mumbajskog tržnog centra Lokhandvala, međutim kada su ostali vozači prišli da ga pitaju ga kako se to ponaša i zatraže od njega da skloni vozilo, usledio je pravi šok.
31. 07. 2025. u 17:34
Komentari (0)