POHOVANE SLATKE PRŽENICE: Doručak koji mami mirisom, ukusom i izgledom
Napravite savršen doručak od starog hleba na malo drugačiji način.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 2 kašike kakaa
- 3 kašike tople vode
- 3 jaja
- 150 ml slatke pavlake
- 1 šolja mleka
- 3 kašike šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- malo soli
- 200 g čokolade
- 1 banana
- 7-8 parčeta hleba
Priprema:
Kakao otopite u toploj vodi i ostavite sa strane.
U drugoj činiji umutite jaja, dodajte pavlaku, mleko, šećer, ekstrakt vanile i so pa dobro umutite viljuškom da se sve lepo sjedini. Kada se umuti, ubacite topli kakao.
U tiganju otopite malo putera, pa dve kriške hleba umočite u umućenu smesu i stavite da se prži na srednjoj temperaturi. Pržite do tri minuta pa okrenite na drugu stranu. Potom na jednoj kriški stavite nekoliko kockica čokolade i sačekajte da se otope. Kada vidite da je počela da se "razliva", dodajte iseckanu bananu po kriški, onom drugom je preklopite.
Napravili ste čokoladni sendvič po kom možete da pospete i cimet ili šećer u prahu.
(Ona)
Preporučujemo

KOSOVSKA POGAČA: Stari kosovski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
02. 03. 2024. u 07:00

LAŽNA PITA SA POVRĆEM: Najukusnija pita bez kora koju ćete redovno praviti
29. 02. 2024. u 12:53

"NEĆU MOĆI DA PRISUSTVUJEM DOGAĐAJIMA" Država EU zabranila Ficu prelet do Moskve, traže se alternativne rute
SLOVAČKI premijer Robert Fico je izvestio da Estonija nije dozvolila slovačkom avionu za Rusiju da preleti preko njene teritorije i da se traži alternativni put.
07. 05. 2025. u 21:01

"TO JE SKANDAL!" Orban žestoko udario na Ursulu fon der Lajen zbog Ukrajine
MAĐARSKI premijer Viktor Orban oštro je kritikovao predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen na društvenim mrežama zbog poziva Ukrajini da ubrza pristupanje Evropskoj uniji.
07. 05. 2025. u 15:26

TAČNA PUTANjA: Kako je Vučić leteo u Moskvu "momkom iz Brazila" - zanimljiva oznaka aviona "YU-SRB"
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Moskvu gde će 9. maja prisustvovati vojnoj paradi povodom Dana pobede.
07. 05. 2025. u 17:04
Komentari (0)