OVAKO TURCI PRAVE URMAŠICE: Nema sočnije poslastice, a ni jednostavnije pripreme od ove
Način na koji Turci spremaju urmašice je veoma jednostavan, a ukus ove poslastice obara s nogu.

Foto: Jutjub/Printskrin/Binin Sahan
Sastojci:
Agda sirup:
- 600 mililitara vode
- 500 grama šećera
- 10 grama vanilin šećera
- 3 kriške limuna
Kolač:
- 1 celo jaje + 1 žumance
- 75 grama šećera
- 70 mililitara biljnog ulja
- 200 grama putera
- 250 grama brašna za kolače
- 250 grama hlebnog brašna
- 1/4 kašičice praška za pecivo
Priprema:
Agda:
Sipati šećer i vanilin šećer u vodu i staviti da se kuva oko 10 minuta, pa dodati limun. Kolač: Umutiti jaje + žumance, pa uz neprestano mućenje dodati šećer i ulje. Sve dobro sjediniti, pa dodati maslac, brašno i prašak za pecivo. Rukom sve sjediniti i formirati smesu, pa prekriti plastičnom folijom i ostaviti u frižider da odstojio oko 20 minuta. Rukom uzimati po manje delove smese i stavljati ih na rende kako bi se formirao kolač, a zatim ređati u pleh. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.
Preliti vruć kolač agdom, pa staviti na hlađenje.
Prijatno!
Preporučujemo

SLATKA POGAČA: Mekano testo punjeno čokoladom je poslastica koju niko ne propušta
16. 08. 2023. u 21:00

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

U JEKU DAČINOG RAZVODA: Oglasila se Nataša Bekvalac
ĆERKA pevačice Nataše Bekvalac i bivšeg vaterpoliste Danila Ikodinovića, Hana Ikodinović, nedavno je napustila Srbiju i sa majkom otišla u Madrid, gde će se školovati.
16. 09. 2025. u 19:27
Komentari (0)