BISTRA PILEĆA SUPA SA REZANCIMA: Klasična i ukusna supa - Savršen ručak ili lagana večera!

Milena Tomasevic

25. 12. 2025. u 13:49

OVA supa je pravi klasik: bistra, hranljiva i puna ukusa. Kombinacija domaćih rezanaca, svežeg povrća i nežnog pilećeg mesa čini savršen ručak ili laganu večeru.

БИСТРА ПИЛЕЋА СУПА СА РЕЗАНЦИМА: Класична и укусна супа - Савршен ручак или лагана вечера!

FOTO: Novosti

Sastojci:

  • 2 litra/8 šolja hladne vode
  • 2 pileća filea bez kože i kostiju
  • 2 pileća bataka bez kože i kostiju
  • 3 lovorova lista
  • 4-5 celih zrna bibera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika putera
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 stabljika celera
  • 1 čenje belog luka
  • 125 g/4 oz jajnih rezanaca
  • sveže seckani peršun i mirođija za posipanje

Priprema:

U lonac za supu stavite pileće filea i batke, lovorov list, zrna bibera i prstohvat soli. Prelijte hladnom vodom i dovedite do ključanja na srednjoj vatri. Kada proključa, smanjite vatru i krčkajte 30 minuta sa blago otvorenim poklopcem. ž

Skinite penu sa vrha da bi čorba ostala bistra.Izvadite piletinu i ostavite da se ohladi. Iseckajte meso na komade veličine zalogaja. Procedite čorbu da uklonite nečistoće, lovorov list i zrna bibera. 

U istoj šerpi istopite puter i propržite seckani luk, celer i šargarepu 5 minuta na srednjoj vatri. Dodajte isceđeno čenje belog luka i kuvajte 30 sekundi. Prelijte povrće čorbom i vratite piletinu u šerpu, prokuvajte. Dodajte rezance i kuvajte 8-10 minuta dok ne budu al dente. Pre serviranja posipite sveže seckanim mirođijom i peršunom.

Uživajte!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ne može da veruje šta joj je Letonija uradila