GUSTA, TOPLA, NEODOLJIVA: Krem supa od tikvica
Lako se sprema, još lakše jede, ali se predivni ukus ove čorbe teško zaboravlja. Sa začinima i limunom, "miriše" na more...
                                                                                    Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 600 g tikvica
 - 300 g krompira
 - 80 g luka
 - 1-2 čena belog luka
 - 100 ml pavlake za kuvanje
 - 1,5 l vode
 - 2 kašike maslaca
 - 2-3 kašike limunovog soka
 - 1 kašika mešavine suvih biljnih začina
 - vlašac, za posipanje
 
Na zagrejanom maslacu prodinstajte sitno naseckani luk, ali tako da ostane svetle boje. Tikvice operite, oljuštite i iseckajte na kockice, dodajte ih luku i sve kratko prodinstajte. Dodajte na kockice naseckan krompir, 1 l vode, mešavinu suvih biljnih začina i kuvajte oko 20 minuta. Na kraju dodajte ispasirani beli luk. Kuvano povrće usitnite štapnim mikserom ili u blenderu, dodajte ostatak vode, pavlaku i limunov sok, pa sve zajedno kratko prokuvajte. Skinite sa ringle i pospite sitno iseckanim vlašcem. U krem supu možete umesto limunovog soka dodati nekoliko kapi balzamiko sirćeta.
                    
                    "PA HAJDE DA PRODUŽIMO ZADOVOLjSTVO" Zaharova uputila misterioznu poruku Zapadu
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da su zapadne zemlje zabrinute zbog toga kakva bi još nova ispitivanja oružja Rusija mogla da sprovede nakon demonstracije rakete "Burevestnik".
01. 11. 2025. u 19:52
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
                    
                    "ONA JE ZLA!" Ova poznata srpkinja je zaova Snežane Đurišić (FOTO)
"MALO je zla, ali je naša..."
02. 11. 2025. u 16:10
                                        
                                        
                                
                                        
                                        
                                        
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    
Komentari (0)