OBROK SALATA SA PRŠUTOM: Morate da probate ovo savršenstvo, i postaćete zaljubljenik ove salate
Obrok salata sa pršutom je sočna, izgleda kao da je iz restorana i jačeg je ukusa od mimoza salate.
Obrok salata sa pršutom se slaže u slojevima i čuva u frižideru.
Sastojci:
- 350 g krompira
- 1 luk
- 7 jaja
- 250 g pršute
- 150 g majoneza
- So i biber po ukusu
- 1 kašičica sirćeta
- pola kašičice soli
- 1 kašičica šećera
Priprema:
Za obrok salatu sa pršutom krompir skuvajte sa ljuskom i ohladite. Tvrdo skuvajte jaja i ohladite. Luk isecite na tanke četvrtine i prebacite u činiju. U luk dodajte so, šećer, sirće i prelijte ključalom vodom. Pustite da se luk potpuno natopi u marinadi. Narendajte kuvani krompir na krupno rende. Odvojite kuvana jaja na žumanca i belance. Na sitno narendajte žumanca i belance odvojeno.
Uzimite staklenu tepsiju ili činiju u kojoj ćete držati salatu. Kao prvi sloj, položite polovinu rendanog krompira. Lagano posolite, dodajte crni biber i premažite majonezom. Ocedite marinadu od luka. Na krompir stavite polovinu kiselog luka. Zatim položimo polovinu naribanih belanaca. Ovaj sloj je lagano soljen i premazan majonezom. Sledeći sloj su samo žumanca. Pršutu isecite na kockice i ređajte u poslednjem sloju, a zatim ponavljajte sve slojeve ispočetka, od krompira.
Završni sloj salate je pršuta. Ostavite gotovu salatu da odstoji nekoliko sati u frižideru. Uživajte u obrok salati sa pršutom!
(Stvarukusa Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RECEPT ZA SALATU SA KOBASICOM: Kada je probate, zaboravićete na rusku (VIDEO)
30. 01. 2024. u 13:00
OSVEŽAVA I ODLIČNO SE SLAŽE SA GIROSOM, MESOM: Omiljena caciki salata
04. 01. 2024. u 14:30
Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost
Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.
10. 05. 2024. u 16:45
VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom
MESTO gde pustinjski pejzaži oživljavaju avanturistički duh, a Sredozemno more poziva na potpuno opuštanje.
13. 05. 2024. u 11:46
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)