RECEPT ZA BELU ČORBU KOJU ĆE VAŠI UKUĆANI OBOŽAVATI: Zdrava je i preukusna, može vam zameniti ceo ručak

Novosti online

22. 08. 2023. u 12:00

BELA čorba posebno prija u letnjim danima.

РЕЦЕПТ ЗА БЕЛУ ЧОРБУ КОЈУ ЋЕ ВАШИ УКУЋАНИ ОБОЖАВАТИ: Здрава је и преукусна, може вам заменити цео ручак

Foto: Jutjub/Printskrin/

Veoma često se nalazi na trpezi u našim domaćinstivma i gotovo da ne postoji osoba koja ne voli da je jede. Osim što ima neodoljiv ukus, prepuna je vitamina, a neretko može da vam posluži i kao obrok.

Donosimo vam provereno dobar recept po kojem ćete skuvati najbolju belu čorbu. Sigurni smo da će vaši ukućani tražiti tanjir više.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 2 šargarepe
  • 1 paštrnak
  • 1 koren peršuna
  • 1 krompir
  • 1 glavica crnog luka
  • sok od 1/2 limuna
  • 1 kašika suvog začina
  • 1/2 kašičice soli
  • 1–2 žumanceta (zavisno kako volite, za prvi put stavite jedno)
  • 150 g kisele pavlake
  • peršunov list
 

Kako se priprema?

Sitno iseckati crni luk. Možete ga, takođe, izblendirati ili izrendati, jer je tako mnogo sitniji, te se brže izdinsta i ne vidi se u čorbi. Luku dodati čašu vode i kašiku začina, pa staviti da se dinsta. Za to vreme pripremati belo meso i povrće.

(Kurir Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SRAMOTA NAD SRAMOTAMA! Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici