NAJPOPULARNIJA TURSKA SALATA: Služi se u kafanama, a uz krišku hleba može da zameni glavni obrok
Preukusna turska kafanska salata se pravi brzo i može da vam posluži kao glavno jelo

Foto: Jutjub/Printskrin/Kuhinja Valentina Mašković
Potrebno:
- 3 plava patlidžana
- 5 crvenih pečenih paprika
- 2 glavice crvenog luka
- 500 grama sosa od paradajza
- 700 gr. kisele pavlake
- Ulje, peršun, biber, so, začinska crvena paprika.
Priprema: Plavi patlidžan očistite i iseckajte, posolite i pržite u ulju. Ostavite da se ocedi od masnoće. U posebnom ulju prepržite papriku. Zatim i u drugom tiganju ispržite luk i paradajz sos. A potom slažite obrok salatu u činiju: na dno stavite kiselu pavlaku, preko nje dodajte papriku, zatim paradajz sos, potom patlidžan. Sve začinite i preko stavite svež peršun.
Uživajte!

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

U JEKU DAČINOG RAZVODA: Oglasila se Nataša Bekvalac
ĆERKA pevačice Nataše Bekvalac i bivšeg vaterpoliste Danila Ikodinovića, Hana Ikodinović, nedavno je napustila Srbiju i sa majkom otišla u Madrid, gde će se školovati.
16. 09. 2025. u 19:27
Komentari (0)