BELA ČORBA SA PILEĆIM BUJONOM: Nek se sve krčka 15 minuta
Izdinstajte posebno izgnječen beli luk, posebno seckani crni, sve na maslinovom ulju i maslacu, pa promešajte i dodajte seckanu majčinu dušicu, peršun i pileći bujon. Neka se krčka otprilike 15 minuta.
Snizite temperaturu, dodajte izmrvljeni hleb i ostavite na uključenoj ringli još pet minuta.
Izvadite smesu iz šerpe i preručite u blender, pa izmiksajte dok ne dobijete kremastu teksturu. Posle toga mešavinu vratite u šerpu, prelijte litrom ključale vode, dodajte pavlaku, so i biber po želji.
Potrebno je:
- 6 čenova belog luka
- 2 kašike maslaca
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 glavice crnog luka
- kašičica peršuna ili celera
- kašičica majčine dušice
- 250 ml pilećeg bujona
- kašika pavlake
- stari hleb
ZELENSKI SAZVAO ČITAV GENERALŠTAB: Izdao hitno naređenje, tek sada sledi haos na frontu u Ukrajini
UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski hitno je sazvao sastanak sa visoko pozicioniranim zvaničnicima Generalštaba i vojske zbog situacije na frontu, navodi britanski ekspert Aleksandar Merkuris na svom blogu na Jutjubu.
04. 05. 2024. u 20:06
U NEDOUMICI STE? "Vaskrse" ili "voskrese"? Ovako se pravilno čestita Uskrs ili Vaskrs?
U SUSRET najvećem pravoslavnom prazniku, pokušaćemo da razbijemo nedoumice oko toga kako je pravilno čestitati Uskrs odnosno Vaskrs.
04. 05. 2024. u 21:16
POSLE OPTUŽBI DA KRIJE NACIONALNOST I VEROISPOVEST: "Ja sam Srpkinja, krstiću sina u Hramu!" Maja Berović o PRAVOM imenu i poreklu
"JA SAM Srpkinja i ponosim se time!"
01. 05. 2024. u 13:14
Komentari (0)