RUČAK KOJI SE BRZO SPREMA, A JOŠ BRŽE POJEDE: Zapečena jaja sa pečurkama i sirom
Nekada se neočekivane kombinacije pokažu kao savršeno novo jelo. Ovo je jedno od takvih slučajnih otkrića za koje verujemo da će postati omiljeno.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- šampinjoni 400 g
- kuvana jaja 3
- sveža jaja 2
- majonez 100 g
- kačkavalj 100 g
- topljeni sir 4 trougla
- suvi biljni začin 1 kašičica
- so po ukusu
- biber po ukusu
- maslac 20 g
Priprema:
Šampinjone isecite na tanke listiće, pospite ih biljnim začinom i pržite na zagrejanom maslacu dok ne ispari tečnost koju su pustili. Sklonite ih sa vatre, prohladite, pa dodajte sitno iseckana jaja i majonez. Posolite i pobiberite i dobro promešajte. Smesu stavite u podmazanu vatrostalnu posudu, preko narendajte kačkavalj i rasporedite komadiće topljenog sira. Umutite dva jajeta, začinite i sve prelijte. Pecite 20 minuta na 200 stepeni i poslužite sa salatom.
(superrecepti)
Preporučujemo
ČORBAST PASULj SA DIMLjENOM SLANINOM: Pravo zimsko jelo, vrlo zasitno i jako
20. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić
IDEALAN RUČAK KOJI SE BRZO SPREMA: Medeni i glazirani pileći bataci
18. 02. 2025. u 13:45Jovana Vasić
ŠUFNUDLE SA KISELIM KUPUSOM: Recept je jednostavan, a ukus fantastičan
15. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić
FICO ZAGRMEO: Ono što Brisel radi Srbiji nema nikakve veze sa zdravim razumom!
PREMIJER Slovačke Robert Fico izjavio je danas da će na samitu EU - Zapadni Balkan govoriti u korist Srbije, kao i da ono što EU radi Srbiji nema veze sa zdravim razumom i da je kažnjavaju zbog njenih suverenih stavova.
17. 12. 2025. u 15:34
"SRBE SU RASTRGLI, RASTRGLI SU JEDAN NAROD" Putin žestoko udario po Evropi: Tamo nema civilizacije, samo degradacije!
ISPOSTAVILO se da na Zapadu nema nikakve civilizacije, već samo kontinuirana degradacija, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na proširenom kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije.
17. 12. 2025. u 13:13
MIMU ZAUSTAVILA POLICIJA: Iznenadilo ih je ono što su zatekli u kolima
NAKON što ih je zaustavila policija, prizor u kolima ih je iznenadio...
17. 12. 2025. u 10:09
Komentari (0)