ZAPEČENI PASULJ SA SLANINOM U PARADAJZ SOSU: Omiljeno jelo pravih gurmana

Jovana Vasić

24. 12. 2024. u 09:00

Zapečeni pasulj sa slaninom u paradajz sosu je pravo domaćinsko jelo od koga će zamirisati kuća, a svi će ga rado pojesti.

ЗАПЕЧЕНИ ПАСУЉ СА СЛАНИНОМ У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Омиљено јело правих гурмана

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 450 g pasulja
  • 1 kašika ulja
  • 115 g slanine, grubo iseckane
  • 1/2 srednjeg luka, seckanog
  • 4 čena belog luka, iseckana
  • 1 kašika sveže žalfije, sitno iseckane
  • 1 kašičica ljute papričice
  • 2 kašike meda
  • 60 g paradajz paste
  • 425 g paradajz sosa
  • 470 ml goveđeg bujona
  • so po ukusu
  • 120 g seckanog svežeg peršuna
  • 2 kašike balzamiko sirćeta

Priprema:

Kako biste napravili ovaj pasulj potopite pasulj u vodu preko noći. Sutradan pasulj ocedite, prelijte vodom i kuvajte dok ne omekša, oko 1 sat. Zagrejte rernu na 163 °S. Ispržite slaninu na ulju dok ne porumeni i ne postane hrskava, a nakon toga propržite luk. Dodajte beli luk, ljutu papričicu i žalfiju i pržite 1 do 2 minuta, a zatim dodajte med i paradajz pastu. Dobro promešajte da se sjedini. Dodajte paradajz sos i bujon. Ostavite da provri. Posolite i dodajte pasulj, dobro promešajte, poklopite i pecite u rerni 1 sat i 15 minuta. Neposredno pre serviranja, lagano umešajte seckani peršun i balzamiko sirće. Uživajte!

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PLANIRAM SVOJU SAHRANU Voditeljka o teškoj bolesti

"PLANIRAM SVOJU SAHRANU" Voditeljka o teškoj bolesti

ZVEZDA rijaliti emisije „The Real Houswives of Beverly Hills“ i voditeljka Tedi Melankamp (43), suočava se s teškom bolešću. Operisala je tumor na mozgu, ali se bolest proširila i na pluća. Tedi je otkrila da njen otac, rok legenda Džon Melankamp (73), već planira njenu sahranu.

15. 06. 2025. u 21:19

Komentari (0)

NEOČEKIVANO: Evo šta radi Ana Ivanović, dok svet priča o razvodu! Srpkinja iznenadila sve (FOTO)