PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Ajmokac sa piletinom i spanaćem
Ajmokac je brzo i jednostavno jelo koje će vas vratiti u detinjstvo i bakinu kuhinju. Postoje različite varijante recepta, a mi vam danas predlažemo ovaj sa spanaćem.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Sastojci:
- kuvana piletina 300 g
- spanać 300 g
- crni luk 1 glavica
- beli luk 1 čen
- brašno 3 kašike
- mlaka voda 3 dl
- margarin 30 g
- krompir 6
- so po ukusu
- biber po ukusu
- ulje po potrebi
Priprema:
Na ulju propržite iseckan crni i beli luk i brašno, pa uz neprestano mešanje postepeno nalivajte vodu i začinite po ukusu. Dodajte krupno nasečen blanširani spanać i krto meso iz supe, pa kuvajte na tihoj vatri, uz mešanje, dok se ne zgusne. Krompir skuvajte u slanoj vodi, ocedite, dodajte rastopljen margarin, umutite i služite uz ajmokac.
(super recepti)
Preporučujemo
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (0)