OVAKO GRCI SPREMAJU MUSAKU OD PATLIDŽANA: Sočna, puna fila, a tako kremasta - niko joj ne može odoleti (VIDEO)
NAJSOČNIJA i najbolja je grčka musaka sa patlidžanom - kremastije nešto niste odavno probali!

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković
Naš današnji predlog za ručak je grčka musaka.
Potrebno je:
- 4 patlidžana
- posoljene ispeći u zagrejanoj rerni na 200°C/20min.
Za fil:
- 2-3 glavice crnog luka
- 1 papričica
- 1 paprika
- 1 šargarepa
- 500 g mlevenog mesa
- 400 g paradajza
- so, suvi začin, biber, origano
Za bešamel sos:
- 50 g putera ili 50 ml maslinovog ulja
- 2 kašike brašna
- 500 ml mleka
- so, biber ili 1/2 kašičice cimeta, ulje.
Priprema: Patlidžan očistite i isecite na kolutove, pa ga posoljenog 20 minuta pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Napravite fil tako što ćete propržiti crni luk, šargarepu, paradajz, mleveno meso, papriku i papričicu i začine.
Dok se fil dinsta u tiganju, napravite u šerpici bešamel sos tako što ćete u zagrejanoj masnoći propržiti dve kašike brašna dok ne potamni, a onda postepeno muteći dolivajte mleko. Dodajte so i biber, a može i malo cimeta.
Složite musaku u vatrostalnu činiju, zalijte je bešamelom i pecite u rerni još pola sata.
(Stil)
Preporučujemo

"NEĆU MOĆI DA PRISUSTVUJEM DOGAĐAJIMA" Država EU zabranila Ficu prelet do Moskve, traže se alternativne rute
SLOVAČKI premijer Robert Fico je izvestio da Estonija nije dozvolila slovačkom avionu za Rusiju da preleti preko njene teritorije i da se traži alternativni put.
07. 05. 2025. u 21:01

"TO JE SKANDAL!" Orban žestoko udario na Ursulu fon der Lajen zbog Ukrajine
MAĐARSKI premijer Viktor Orban oštro je kritikovao predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen na društvenim mrežama zbog poziva Ukrajini da ubrza pristupanje Evropskoj uniji.
07. 05. 2025. u 15:26

TAČNA PUTANjA: Kako je Vučić leteo u Moskvu "momkom iz Brazila" - zanimljiva oznaka aviona "YU-SRB"
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Moskvu gde će 9. maja prisustvovati vojnoj paradi povodom Dana pobede.
07. 05. 2025. u 17:04
Komentari (0)