DANAŠNJI PREDLOG ZA RUČAK: Pomfrit, varivo i bečka šnicla

Novosti online

18. 03. 2023. u 16:19

PRIPREMITE ukusan porodični ručak i uživajte u harmoniji ukusa

ДАНАШЊИ ПРЕДЛОГ ЗА РУЧАК: Помфрит, вариво и бечка шницла

Foto: kuvarice_manje_zbori

NAŠ današnji izbor je ukusan ručak od pomfrita, bečke šnicle i variva. Sve što na jednom tanjiru treba da se nađe, uključeno je u ovaj recept.

PORODIČNI RUČAK- za varivo vam je potrebno:

1 tikvica

1 sargarepa
1 glavica crnog luka
1 sveza paprika
suvi biljni zacin
biber
kari
ulje
šaka graška
1 kašičica gustina
peršunov list

PORODIČNI RUČAK - priprema:

Sitno iseckajte luk, papriku, šargarepu, tikvicu. Kratko propržite luk, pa ubacite šargarepu, papriku, grašak i pržite nekoliko minuta dodajte tikvicu i zacinite.

Dodajte malo vode i kašičicu gustina. Pred kraj začinite karijem dodajte još začina po ukusu. Kad je gotovo poslužite sa rendanim parmezanom. Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ĆUFTE SA PEČURKAMA I MLEVENIM MESOM: Danas vam predlažemo jedan ukusan i sočan ručak