SPREMITE PELJMENE: Tradicionalno jelo bez kog je Rusima život nezamisliv (FOTO)
PELjMENI su tradicionalno rusko jelo, koje zna da sprema apsolutno svaka domaćica
Peljmena možete da napravite više nego što je potrebno za ručak i da ih zamrznete. Testo se pravi na isti način kao i za če burek.
PELjMENI - sastojci:
100 grama mlevenog mesa
so, biber
jaje
100 grama brašna
100 mililitara mleka
ulje
začini po ukusu
sos po ukusu
PELjMENI - priprema:
Prvo se umesi testo od jednog jajeta, 100 mililitara mleka i 100 grama brašna. To je količina dovoljna za jednu osobu. Testo se umesi, formira u loptu, pokrije i pusti da se "odmori".
Rusi peljmene pune živim mesom, pomešanim samo sa malo crnog luka. Međutim, fil je neuporedivo ukusniji kada je prethodno propržen. Očisti se i isecka crni luk, proprži da dobije staklastu boju, pa se doda mleveno meso. Meso se začini i dinsta, dok ne promeni boju. Poklopi se, i skloni sa ringle da se malo ohladi.
Testo se razvije oklagijom. Onda se uzme čaša, i njome se prave krugovi. Testo pokrijte krpom dok to radite, da se ne bi osušilo. Kada napravite krugove, u svaku kašikicom sipajte dinstano mleveno meso.
Peljmeni se kuvaju brzo: čim voda prokuva, ubace se i kada isplivaju na površinu - gotovi su. Peljmeni se u Rusiji jedu bez ikakvog sosa i eventualno se kašikom sipa pavlaka. Mi smo navikli na paradajz sos i sa njime se odlično slažu.
Preporučujemo
KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona
DžERALD Knaus, šef ESI instituta i glavni protagonista i menadžer kampanje Aljbina Kurtija, rekao je da postoji nekoliko država članica Saveta Evrope koje se spremaju da blokiraju glasanje za prijem tzv. Kosova u Komitet ministara, gde pominje i dve savezničke države lažne države - Francusku i Nemačku.
04. 05. 2024. u 12:59
JOŠ JEDAN PREDSEDNIK NA POTERNICI RUSIJE: Posle Zelenskog, Moskva sada traži njega
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Rusije stavilo je na poternicu bivšeg predsednika Ukrajine Petra Porošenka, a odgovarajuća poternica se pojavila u bazi podataka resora.
04. 05. 2024. u 15:20
POSLE OPTUŽBI DA KRIJE NACIONALNOST I VEROISPOVEST: "Ja sam Srpkinja, krstiću sina u Hramu!" Maja Berović o PRAVOM imenu i poreklu
"JA SAM Srpkinja i ponosim se time!"
01. 05. 2024. u 13:14
Komentari (0)