SVINJSKI BUT U BELOM VINU: Stari recept s juga Srbije
Pripremite marinadu tako što ćete u secku usitniti i sjediniti sve sastojke, osim vina. Zatim dodajte vino i promešajte.

Foto: Shutterstock
Stavite meso u oval i sipajte preko marinadu (rukama je dobro utrljajte u meso). Ostavite da prenoći u frižideru, ali povremeno okrećite meso kako bi bilo stalno u marinadi. Ujutru izvadite iz frižidera i ponovo ga okrenite. Kada posuda dostigne sobnu temperaturu, poklopite je i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni.
Pecite sat do sat i po. Na pola pečenja okrenite meso kako bi se peklo i sa druge strane. Pred kraj, skinite poklopac sa ovala da se meso peče dok ne bude hrskavo sa gornje strane. Kada ga izvadite iz rerne, u istom ovalu ispecite krompir.
Potrebno je:
- 1,5-2 kg svinjskog buta (mogu i leđa ili vrat)
- kašika senfa
- do 1 čaše belog vina
- 1/2 kašičice mlevenog lovorovog lista
- 1-2 čena belog luka
- 1/2 glavica crnog luka
- kašika sirćeta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 dl paradajz sosa ili kečapa
- 1/2 kašičice slatke tucane paprike
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice šećera
- prstohvat začina po izboru (ruzmarin, biber, mleveni đumbir, ljute papričice...)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PITA OD SPANAĆA ZA PREDJELO: Jednostavno i ukusno jelo od gotovih kora
29. 01. 2023. u 16:20

SOČNO TELEĆE PEČENjE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu
31. 01. 2023. u 10:37

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

HAOS I DRAMA NA SABALENKINOM MEČU: Svađa. prozivke i na kraju odlazak bez rukovanja (VIDEO)
BELORUSKINjA Arina Sabalenka savladala je Martu Kostjuk iz Ukrajine za plasman u polufinale mastersa u Madridu, a to je bilo sve samo ne običan meč.
01. 05. 2025. u 09:30
Komentari (0)