TRI NAJLEPŠA RECEPTA ZA SLASNE DOMAĆE KNEDLE: Jedne su neprolazni klasik, a druge – neobično kremasto zadovoljstvo
Ovi slasni zalogaji neodoljivo mirišu na detinjstvo i bakinu kuhinju, a prave se od jednostavnih sastojaka koje svako ima kod kuće. Njihova priprema može biti pravi užitak, a svaki zalogaj donosi savršen balans mekog testa i sočnog fila.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Marina's kitchen
1. Klasične knedle sa šljivama
Sastojci:
- 500 g krompira
- 1 jaje
- 200 g brašna
- prstohvat soli
- 12 šljiva
- 4 kašike šećera
- 50 g putera
- 100 g prezli
- cimet po želji
Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci, oljuštite ga i izgnječite dok je još topao.
Dodajte jaje, so i brašno, pa umesite meko testo.
Podelite testo na loptice, u svaku stavite po jednu šljivu i malo šećera, pa oblikujte knedle.
Kuvajte knedle u ključaloj vodi dok ne isplivaju na površinu, oko 5 minuta.
Na puteru propržite prezle i uvaljajte knedle. Pospite šećerom i cimetom po želji.
2. Čokoladne knedle
Sastojci:
250 g svežeg sira 1 jaje
150 g brašna
1 kašika šećera
prstohvat soli
100 g čokolade (iseckane na kockice)
50 g putera
100 g mlevenog keksa
Priprema:
Pomešajte sir, jaje, šećer i so, pa dodajte brašno i umesite testo. Foto: Shutterstock
Oblikujte loptice, u sredinu svake stavite kockicu čokolade.
Kuvajte knedle u ključaloj vodi dok ne isplivaju.
Na puteru propržite mleveni keks, pa uvaljajte knedle i pospite šećerom.
3. Knedle sa krem sirom i limunom
Sastojci:
250 g krem sira
1 jaje
100 g brašna
1 kašika šećera
korica jednog limuna 50 g putera
100 g mlevenih badema
prah šećer za posipanje
Priprema:
U činiji sjedinite krem sir, jaje, brašno, šećer i koricu limuna. Foto: Shutterstock
Ostavite smesu da odstoji 15 minuta, pa oblikujte male loptice.
Kuvajte knedle u ključaloj vodi dok ne isplivaju.
Na puteru propržite mlevene bademe i uvaljajte knedle, pa pospite prah šećerom.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - RAZVELA SE GAGA: Proces dug 13 meseci, PROMENILA prezime, a Toni ima novu devojku i to milionerku
PAPIRI za razvod pevačice Dragane Mirković i Tonija Bijelića su potpisani, a brakorazvodni postupak je okončan posle nešto više od godinu dana.
29. 04. 2025. u 14:20 >> 14:21
Komentari (0)