TRIK KOJI UVEK "UPALI": Ispržite pirinač poput profesionalca

Бојана Јовановић

08. 07. 2024. u 13:00

Jedna od najvažnijih stvari kod prženja pirinča je to da ga pre termičke obrade dobro operete tekućom, hladnom vodom, da biste sa njega uklonili skrob koji ga čini „lepljivim“.

ТРИК КОЈИ УВЕК УПАЛИ: Испржите пиринач попут професионалца

Foto Shutterstock

 Zatim ga ostavite jedan sat da se ocedi. Tek onda jako zagrejte ulje pa u njemu pržite pirinač, uz stalno mešanje, sve dok ne postane staklast i potpuno rastresit.

Možete mu, prilikom pripreme, dodati i malo limunovog soka, sirćeta ili belog vina, koji takođe potpomažu rastresitost. Kada pirinač postane providan, odnosno staklast, dodajte malo posoljene vode i krčajte ga još neko vreme na najmanjoj temperaturi, ili ga prebacite u pleh i zapecite u rerni 20-25 minuta.

Ako se odlučite za ovu drugu opciju, kada izvadite pirinač iz rerne pokrijte ga suvom krpom i ostavite tako da odstoji 10 minuta, pa tek onda poslužite.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA POSLA! Ameri zatečeni, evo gde je Nikola Jokić otišao posle čuda Denvera u Oklahomi (VIDEO)