TRIK KOJI UVEK "UPALI": Ispržite pirinač poput profesionalca
Jedna od najvažnijih stvari kod prženja pirinča je to da ga pre termičke obrade dobro operete tekućom, hladnom vodom, da biste sa njega uklonili skrob koji ga čini „lepljivim“.

Foto Shutterstock
Zatim ga ostavite jedan sat da se ocedi. Tek onda jako zagrejte ulje pa u njemu pržite pirinač, uz stalno mešanje, sve dok ne postane staklast i potpuno rastresit.
Možete mu, prilikom pripreme, dodati i malo limunovog soka, sirćeta ili belog vina, koji takođe potpomažu rastresitost. Kada pirinač postane providan, odnosno staklast, dodajte malo posoljene vode i krčajte ga još neko vreme na najmanjoj temperaturi, ili ga prebacite u pleh i zapecite u rerni 20-25 minuta.
Ako se odlučite za ovu drugu opciju, kada izvadite pirinač iz rerne pokrijte ga suvom krpom i ostavite tako da odstoji 10 minuta, pa tek onda poslužite.
Preporučujemo

JELO KOJE ĆETE UVEK PRAVITI: Piletina sa pavlakom i povrćem, zapečena u rerni
05. 07. 2024. u 10:10

ORIGINALNA, TRADICIONALNA ŽITO TORTA: Uz nju su odrasle sve generacije
03. 07. 2024. u 11:30

ZAHAROVA ŽESTOKO O ZABRANI PRELETA VUČIĆU: To je skandal, niko nema moć da uništi partnerstvo sa Beogradom
ODBIJANjE Litvanije i Letonije da daju dozvolu za let aviona srpskog predsednika Aleksandra Vučića ka Rusiji predstavlja još jedan skandalozan slučaj, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, prenosi ruska agencija TASS.
07. 05. 2025. u 15:48

"TO JE SKANDAL!" Orban žestoko udario na Ursulu fon der Lajen zbog Ukrajine
MAĐARSKI premijer Viktor Orban oštro je kritikovao predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen na društvenim mrežama zbog poziva Ukrajini da ubrza pristupanje Evropskoj uniji.
07. 05. 2025. u 15:26

TAČNA PUTANjA: Kako je Vučić leteo u Moskvu "momkom iz Brazila" - zanimljiva oznaka aviona "YU-SRB"
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Moskvu gde će 9. maja prisustvovati vojnoj paradi povodom Dana pobede.
07. 05. 2025. u 17:04
Komentari (0)