SOČNE, UKUSNE I - POSNE: Probajte lazanje sa spanaćem i šampinjonima
POSNE lazanje sa spanaćem i šampinjonima prave se sa posnim korama i posnim bešamel sosom.
Šampinjoni su mesnati, te menjaju meso u ovom jelu. A evo i kako da napravite posne lazanje sa spanaćem i šampinjonima.
Sastojci:
Posne kore za lazanje
150 g svežeg spanaća
300 ml posnog bešamel sosa
200 ml paradajz sosa
So i biber po ukusu
Suvi začin po ukusu
Ulje
2 čena belog luka
1 crveni luk
Recept za posne lazanje sa spanaćem i šampinjonima
Za posne lazanje sa spanaćem i šampinjonima prvo ispržite beli i crveni luk na ulju, a potom dodajte iseckane šampinjone i dinstajte dok ne omekšaju, nekih desetak minuta. Dodajte potom i iseckani spanać i dinstajte dok spanać ne usahne. Dok se sve dinsta, u drugoj šerpi napravite posni bešamel sos.
Pripremite vatrostalnu posudu i premažite je po dnu paradajz sosom, a zatim stavite red posnih kora za lazanje. Preko njih stavite šampinjone i spanać, i prelijte ih bešamel sosom. Ređajte kore, fil i sos.
Kada poslažete sve kore i fil u vatrostalnu, prelijte na vrhu paradajz sosom. Uključite rernu i zagrejte je na 180 stepeni. Pecite lazanje 35 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Servirajte i uživajte u posnim lazanjama sa spanaćem i šampinjonima.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SAVRŠEN POSNI SPECIJALITET: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kujne
25. 03. 2024. u 07:00
OMILjENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo
KIPAR se ove godine izdvojio kao jedna od omiljenih letnjih destinacija naših turista.
17. 05. 2024. u 10:25 >> 16:55
HITNO UPOZORENjE SIRSKOG NAKON IZJAVA PUTINA: Otvara se novi front, čekaju nas teške bitke
VRHOVNI komandant Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski danas je upozorio na predstojeće ''teške bitke'' na novom ratnom frontu u Harkovskoj oblasti, nakon izjava ruskog predsednika Vladimira Putina da Moskva stvara ''tampon zonu'' u toj regiji.
17. 05. 2024. u 15:31
TAKO MLAD: Otkriven uzrok smrti muža Zvezde Granda - otac mu umro pre mesec dana
PAR je intimu ljubomorno čuvao od javnosti.
16. 05. 2024. u 17:05 >> 17:37
Komentari (0)