PROTIV PREHLADE: Moćna pileća supa, pa još sa limunom
KAO retko koje jelo pileća supa je vekovima univerzalni "lek" za prehladu.

Foto Shutterstock
Da se izbore sa kijanjem, kašljem i temperaturom, širom sveta se kuvaju veoma slične supice, a na istoku se u supu dodaje i sok od limuna.
Sastojci:
* pile, manje, 600 g
* crni luk, 1 veća glavica
* krompir, 1 veliki
* paškanat, 3 korena
* šargarepa, 3 korena
* celer, veći komad
* peršun, 1/2 vezice
* rezanci, 1 šaka
* so, po ukusu
* biber u zrnu, 1 kašičica
* sok od limuna, po želji

Foto Shutterstock
Priprema:
* Meso operite, stavite u veći lonac i nalijte hladnom vodom. Stavite da se kuva i kad voda proključa, skinite penu, smanjite vatru i ostavite da se krčka. Povrće očistite, isecite na komade, pa ga ubacite u lonac. Crni luk malo ga prepecite na plotni, pa ga ubacite u lonac. Ostavite da se sve kuva na tihoj vatri sat i po. S vremena na vreme skidajte masnoću koja se skuplja na površini. Kad je meso kuvano procedite supu, meso očistite sa kostiju i vratite u supu, pa ubacite i biber u zrnu. Šargarepu isecite na kolutove, vratite u supu i dodajte rezance. Kuvajte još 10 munuta, dodajte iseckani peršun, proverite ukus i sklonite sa vatre. U vreme prehlade u toplu supu dodajte sok od limuna.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)