SKONSI: Fenomenalne i slatke pogačice sa čokoladom raspametiće sve
Tradicionalne engleske pogačice sa čokoladom niko ne odbija, po receptu bez mane.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 250 g brašna
- 4 kašičice praška za pecivo
- 30 g kakao praha
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 4 kašike hladnog putera
- 2 jaja
- 120 ml hladnog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 150 g seckane čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Brašno, kakao, so, šećer i prašak za pecivo pomešajte. Dodajte puter iseckan na kockice pa zamesite testo, treba da bude kao gusta palenta. Zasebno, u posudi umutite jaja sa mlekom i vanilinim ekstraktom. Sjedinite obe smese, pa ručno zamesite testo. Podelite ga na dva dela, pa od svakoga formirajte četvorougao debljine dva cm, a zatim ga isecite na šest trouglastih oblika. Ostavite u frižideru pola sata. Pecite pogačice oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

POGAČICE OD SAMO 4 SASTOJKA: Brze i ukusne, za savršen početak dana
20. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

POGAČICE SA MASLINAMA: Svaki zalogaj je pravo uživanje
15. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

NIKAD BRŽE I MEKŠE POGAČICE SA SIROM: Savršenstvo u svakom zalogaju, a ulepšaće vam svaki deo dana
09. 01. 2025. u 07:00Novosti online

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - RAZVELA SE GAGA: Proces dug 13 meseci, PROMENILA prezime, a Toni ima novu devojku i to milionerku
PAPIRI za razvod pevačice Dragane Mirković i Tonija Bijelića su potpisani, a brakorazvodni postupak je okončan posle nešto više od godinu dana.
29. 04. 2025. u 14:20 >> 14:21
Komentari (0)