TORTILJA ROLNICE SA TIKVICAMA I SLANINICOM: Hrskava korica i eksplozija ukusa
Tortilje sa tikvicama su spoj omiljene zamene za hleb, ali i sjajnog povrća. Pripemili smo vam recept kome je teško odoleti.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 tortilje
- 1 srednja ili veća tikvica
- 100 g sira
- 70 g narendanog kačkavalja
- so
- 150 g naseckane slaninice
Priprema:
Poređajte tortilje, zatim ih podelite na četiri dela, onako kako će vam biti najzgodnije da ih urolate kasnije. Slaninu propržite na srednjoj vatri, pa je izvadite da se ocedi od viška ulja.
Narendajte tikvicu i posolite. Promešajte i ostavite da stoji oko pet minuta da ispusti višak vode.
Ocedite tikvice.
Na tortilje ređajte tikvice, izmrvljeni sir, kačkavalj i slaninicu.
Urolajte i u zagrejan tiganj ostavite da se peče oko dva minuta sa obe strane.
Po želji, kačkavalj možete ostaviti van tikvica, pa ga pospite preko ispečene strane toritljice kada bude skoro gotovo.
(ona)
Preporučujemo

HLEPČIĆI IZ TIGANjA: Testo mekano kao oblak, a ukus jedinstven
18. 07. 2024. u 16:39

RECEPT ZA JEDNOSTAVNE POGAČICE SA OVSOM: Ukus koji će sve oduševiti
17. 07. 2024. u 16:00

PICA OD TIKVICA: Donosimo vam savršen recept za brzu i zdravu picu od tikvica
16. 07. 2024. u 14:16

"NEĆU MOĆI DA PRISUSTVUJEM DOGAĐAJIMA" Država EU zabranila Ficu prelet do Moskve, traže se alternativne rute
SLOVAČKI premijer Robert Fico je izvestio da Estonija nije dozvolila slovačkom avionu za Rusiju da preleti preko njene teritorije i da se traži alternativni put.
07. 05. 2025. u 21:01

"TO JE SKANDAL!" Orban žestoko udario na Ursulu fon der Lajen zbog Ukrajine
MAĐARSKI premijer Viktor Orban oštro je kritikovao predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen na društvenim mrežama zbog poziva Ukrajini da ubrza pristupanje Evropskoj uniji.
07. 05. 2025. u 15:26

TAČNA PUTANjA: Kako je Vučić leteo u Moskvu "momkom iz Brazila" - zanimljiva oznaka aviona "YU-SRB"
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Moskvu gde će 9. maja prisustvovati vojnoj paradi povodom Dana pobede.
07. 05. 2025. u 17:04
Komentari (0)