DOMAĆE KIFLE PUNJENE SVEŽIM VOĆEM: Mekane i mirisne
Napravite mekane kifle punjene voćem koje možete da jedete i za doručak, večeru, ali i kao užinu. Ono što je bitno jeste da lepo umesite testo kako bi kifle bile mekane.
Sastojci:
- 50 ml tople vode
- 9 g suvog kvasca
- 1 kašika + 70 g šećera
- 250 ml toplog mleka
- 70 g putera
- 650 g brašna
- 3 jajeta
- 60 g kisele pavlake
- 1 kašičica soli
- 20 ml ulja
- voće po izboru
- Za premazivanje:
- 1 žumance
- 1 kašika mleka
Priprema:
Pomešajte toplu vodu, kvasac i jednu ravnu kašiku šećera, pa dobro sjedinite. Ostavite nekih 10 minuta da se kvasac aktivira. Za to vreme istopite puter u toplom mleku, pa dodajte 100 g prosejanog brašna i promešajte. U drugoj posudi umutite jaja, pa dodajte 70 g šećera i kiselu pavlaku i sve dobro sjedinite. U smesu sa jajima dodajte aktvirani kvasac i promešajte, pa dodajte ohlađenu smesu sa brašno i sjedinite. Zatim dodajte preostalo prosejano brašno (550 g) i so i umesite testo. Na kraju sipajte ulje, još malo mesite i pokrijte testo providnom folijom, pa ostavite da nadođe sat vremena.
Podelite testo na 9 jednakih delova i oblikujte loptice. Zatim ih pokrijte i ostavite da odstoje nekih 10 minuta. Lopticu od testa malo prstima i oklagijom razvucite u tanak krug, pa na sredinu stavite očišćeno voće. Podignite krajeve i onda ih spojte (kao kalconu da pravite). Prstima lepo zatvorite. Na isti način oblikujte kifle od svih loptica od testa.
Poređajte kifle na pleh obložen pek-papirom, pa pokrijte i ostavite da odstoje još 15 minuta. Umutite žumance sa mlekom, pa premažite kifle i zasecite svaku nožem. Napravite 3 reza na kifli. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°S oko 20 minuta.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PUNjENO SLATKO ŠARENO PECIVO: Ukusna poslastica koju obožavaju i deca i odrasli
06. 03. 2024. u 16:19
PICA MINI-PECIVO ZA SVAKU PRILIKU: Večera, rođendan, meze, doručak
16. 08. 2023. u 12:00
NEOČEKIVANA IZJAVA BERBOKOVE O HARKOVSKOJ OBLASTI: Bolno priznanje nemačke ministarke
NEMAČKA ministarka spoljnih poslova Analena Berbok priznala je ozbiljne poteškoće za Oružane snage Ukrajine u Harkovskoj oblasti.
18. 05. 2024. u 12:12
"TO JE NOĆNA MORA" Jedan gest na sastanku Putina i Si Đinpinga izazvao paniku u SAD
PRIJATELjSKI zagrljaj između ruskog predsednika Vladimira Putina i kineskog predsednika Si Đinpinga bio je dokaz kolosalnog strateškog poraza Sjedinjenih Američkih Država, rekao je analitičar Heritidž fondacije Majkl Pilsberi u intervjuu za Foks njuz.
19. 05. 2024. u 07:15
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (0)