HIT, HIT, HIT! Papardele u mlečnom sosu od jaja

Novosti online

15. 02. 2024. u 19:00

PRIDRUŽITE se mnogobrojnima koji su sami počeli da mese testeninu! Nije teško, a ukus se ne može porediti sa kupovnom testeninom, i zavolećete sigurno ukus jednostavnog sosa.

ХИТ, ХИТ, ХИТ! Папарделе у млечном сосу од јаја

Foto Shutterstock

Sastojci:

 ZA TESTO:  

* brašno, 300 g

* jaja, 3 komada
* so,1 kašičica

 ZA SOS: 

* mleko, 1 l

* jaja, 3 komada
* jogurt, 250 ml
* kajmak, 100 g
* ulje, 2 kašike
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* suvi biljni začin, po ukusu
* mešavina italijanskih začina, 1 kašičica


Priprema:

- Na radnu površinu sipajte brašno, prstima oblikujte udubljenje u sredini, i tu stavite so i razbijte jaja. Prstima pomešajte jaja i brašno, dobro sjedinite sastojke tako što ćete mesiti testo dlanovima okrećući testo u smeru kazaljke na satu.

- Kad testo postane glatko i elastično, napravite kuglu i ostavite testo da se odmori desetak minuta, pa ponovo mesite dlanovima. Podelite testo nožem na delove, a onda na pobrašnjenoj površini oklagijom ili mašinicom za testeninu rastanjite trake na debljinu jednog milimetra. Ako široke taljatele, papardele, pravite ručno, onda trake dobro pospite brašnom, urolajte ih i nožem secite na šire trake, a potom ih rastresite po pobrašnjenoj krpi. Sušite ih pola sata pre kuvanja.

- Potopite testeninu u mleko i ostavite da stoje 20 minuta, a zatim zagrejte na tihoj vatri i kuvajte mešajući da omekšaju.

- Odvojeno ulupajte jaja, dodajte ulje, jogurt i omekšali kajmak, pa posolite i pobiberite.

Sve ubacite u vruću testeninu koju ste sklonili s vatre i dobro promešajte. Po potrebi dodajte suvi biljni začin i poslužite posuto italijanskom mešavinom začina. Ovu testeninu možete kratko da zapečete u rerni.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)