BIĆE GOTOVA ZA SAT VREMENA, PRAVI SE OD GOTOVOG TESTA I ODLIČNA JE ZA SVAKU PRILIKU! Jednostavna pita sa šunkom
JEDNOSTAVNA pita sa šunkom je tako prilagodljiva da možete menjati sastojke po želji, pa tako može da bude veganska ili slatka, voćna...

Foto Shutterstock
U ovoj varijanti koristimo šunku i jaja koja su umućena. Pospite pitu sa šunkom susamom ili makom i doživljaj je potpun.
Sastojci:
* sprej za kuvanje
* 12 velikih jaja
* 30 ml mleka
* 3 kašike putera, podeljene
* prstohvat soli
* prstohvat bibera
* 2 pakovanja gotovog testa
* 450 g delikatesne šunke, narezane
* 30 g sitno iseckanog vlašca
* 12 kriški tvrdog sira
* 1 kašičica maka
* 1 kašičica semena susama
* 1 kašičica mlevenog luka
* 1 kašičica sušenog belog luka
* morska so
Recept za jednostavnu pitu sa šunkom:
Korak 1:
Zagrejte rernu
Za jednostavnu pitu sa šunkom prvo zagrejte rernu na 190 stepeni i namastite pleh sprejom za pečenje. U velikoj činiji umutite jaja i mleko.
Korak 2:
Ispržite mešavinu jaja
U velikom tiganju na srednjoj vatri istopite 1 kašiku putera. Kada se puter zagreje, smanjite toplotu na nisku i dodajte mešavinu jaja. Pržite, često mešajući lopaticom, dok se jaja tek ne stegnu. Začinite solju i biberom i sklonite sa vatre.
Korak 3:
Stavite testo i ređajte fil
Odmotajte jednu testeninu na podmazan pleh i spojite šavove tako da bude čvrst sloj testa bez praznina. Dodajte sloj šunke, a zatim prelijte umućenim jajima, vlašcem i sirom. Odmotajte drugu testeninu i stavite je na sir. Stisnite rubove testa da biste zapečatili.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

ŠPANIJA PROGLASILA VANREDNO STANjE
MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Španije proglasilo je vanredno stanje nakon današnjeg nestanka struje.
28. 04. 2025. u 21:32

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - RAZVELA SE GAGA: Proces dug 13 meseci, PROMENILA prezime, a Toni ima novu devojku i to milionerku
PAPIRI za razvod pevačice Dragane Mirković i Tonija Bijelića su potpisani, a brakorazvodni postupak je okončan posle nešto više od godinu dana.
29. 04. 2025. u 14:20 >> 14:21
Komentari (0)