KAKO DA NAPRAVITE NAJMEKŠU ŠTRUDLU? Uz ovaj recept postaćete stručnjak za dizano testo, a uspeva iz prve
23. 09. 2023. u 10:09
Da bi štrudla bila ukusna i mekana veoma je vazno da znate da zamesite dobro testo.

Foto: Jutjub printskrin/ SOS Kitchen
Sastojci:
Za testo:
- pola kocke kvasca
- 300 ml toplog mleka
- 100 g šećera
- 600 g glatkog brašna
- 100 g svinjske masti
- 1 jaje
Fil od oraha:
- 200 g mlevenih oraha
- 100 ml vrućeg mleka
- 50 g šećera
Priprema:
U mlako mleko izmrvite kvasac i dodajte šećer. Ostavite 10 minuta da se zapeni. Dodajte ga u brašno pomešano s ostalim sastojcima i zamesite testo. Podelite testo na 4 loptice pa ih pokrijte čistom kuhinjskom krpom da se diže dok pravite fil. Za fil pomešajte sve sastojke. Svaku lopticu testa razvaljajte u pravougaoni oblik pola centimetra debljine. Premažite filom, pa testo zarolajte u oblik štrudle. Stavite gotove štrudle na pleh obložen pek papirom. Napravite malo razmak između jer će porasti tokom pečenja. Pokrijte ih krpom i ostavite da se dižu oko sat vremena pre pečenja. Peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.
Preporučujemo

DA LI JE ODGOVORNO RUDARSTVO MOGUĆE? Litijum za baterije električnih vozila, do 2050. biće 57 puta traženiji
KRITIČNE mineralne sirovine Sjedinjene Američke Države i Evropska unija smatraju ključnim za ekonomsku i nacio- nalnu bezbednost. I naša zemlja je bogata ovim mineralima, čija se vrednost meri stotinama milijardi evra.
25. 11. 2023. u 10:00

OVAKVU JOŠ NISTE JELI - PREUKUSNO: Posna musaka od oslića
Napravite musaku na drugačiji način. Biće preukusna, i držaće vas dugo sitim.
01. 12. 2023. u 07:00

"TO JE NjEGOVA SRAMOTA, NE MOJA": Mirka progovorila o preljubi u braku
PRIVATAN život Mirke Vasiljević uvek je interesovao javnost, obzirom da je tako mlada osnovala porodicu.
07. 12. 2023. u 08:25
Komentari (0)